Kun je visgraat parket zelf leggen of heb je daar hulp bij nodig?

Visgraat Parket

Parket is een van de mooiste en duurste mogelijkheden als het om vloeren gaat. Parket is gemaakt van massief hout en daardoor aan de dure kant. Een visgraat parket is soms zelfs nog duurder. Dat is met name wanneer je het leggen door een ander laat doen. Een visgraat vloer leggen is namelijk best een uitdaging ten opzichte van gewoon in de lengte of breedte leggen. Professionals vragen daarom vaak meer hiervoor. Kun je die visgraat parket vloer misschien ook zelf leggen?

Visgraat Parket

Visgraat zelf leggen

Het internet staat vol met filmpjes over hoe je een visgraat vloer zelf kunt leggen. Het is een ingewikkeld legpatroon maar wie handig is en een goede, degelijke vloer heeft kan het proberen. Het is echter wel zo dat visgraat stapsgewijs moet worden gelegd en dat nauwkeurigheid hierbij geboden is. Het is zeker niet zo simpel als het leggen van een laminaat vloer in de lengte of breedte. Daarom kiezen veel mensen er alsnog voor om het uit te besteden.

Planken verspillen

Als je een visgraat parket wil leggen, is uitbesteden al helemaal slim. Parket vloeren zijn duur. Je wil dan niet onnodig hout verspillen omdat je een beetje aan het experimenteren bent met het leggen van de vloer. Dat is zonde van je geld. Wil je een visgraat parket laten leggen door een professional? Dan kies je voor de hoogste afwerking want hoewel je misschien handig bent, is de kans klein dat je het net zo mooi kunt leggen als deze deskundigen.

Plintjes en meer

Wanneer je het leggen van de vloer uit wil besteden aan een derde, dan is het slim om ook direct na te denken over de plinten en wat je daarmee wil. Ook dat gedeelte kun je namelijk uitbesteden indien gewenst.