Led verlichting is dé oplossing!

Led-lampen zijn niet meer weg te denken als het gaat om verlichting. Vandaag de dag zie je dat led lampen steeds populairder worden bij het verlichten van het interieur. Led verlichting heeft namelijk verschillende voordelen die voordelig en handig zijn bij het verlichten van de ruimte. Daarom stappen mensen zoveel mogelijk over op ledverlichting, en gaan minder snel voor gloeilampen en halogeenlampen. Afgezien van het bieden van extreem effectieve verlichting, zijn LED-lampen geweldig voor als je probeert te besparen op elektriciteitsrekeningen. Door zowel hightech efficiëntie als energiebesparende functies te combineren, is LED-verlichting tegenwoordig de juiste keuze.

Terwijl gloeilampen onze huizen jarenlang hebben opgefleurd, beginnen LED-lampen ze te vervangen als meer milieuvriendelijke verlichtingsalternatieven. Naast huisverlichting vinden ook led-lampen hun weg naar voertuiggebruik en nachtzicht. Ze spelen een belangrijke rol bij artistiek gebruik, omdat LED-lampen in alle kleuren kunnen worden geleverd zonder de lichtkwaliteit in gevaar te brengen.

Kost efficiëntie

LED-verlichting kan op de lange termijn kosteneffectieve keuzes zijn, aangezien een van hun belangrijkste kenmerken de buitengewoon lange levensduur is. Het ideale LED-circuit heeft een efficiëntie van 80%. Dit betekent dat 80% van de elektrische energie die door het circuit stroomt, wordt omgezet in licht en de resterende 20% gaat verloren als warmte. Het omgekeerde geldt voor gloeilampverlichting; 20% van de energie wordt gebruikt als licht, en 80% wordt omgezet in warmte, wat ook verklaart waarom kleine ruimtes die verlicht worden door gloeilampen na een tijdje benauwd worden. Uitgaven aan gewone lampen zal uiteindelijk uw budget opdrijven met constante vervangingskosten. Bespaar op de gebruikelijke vervangingskosten voor licht in jouw woonkamer, evenals op andere belangrijke plaatsen in jouw huis, zoals de garage of op de veranda. Als je niet vaak van licht wilt wisselen, bijvoorbeeld op plaatsen die moeilijk of onhandig te bereiken zijn, zijn led-lampen een goede optie.

Coole lichten

Daarnaast maken theaters de overstap naar led-lampen, omdat ze niet zoveel warmte afgeven als gewone gloeilampen. Dit is een deel van de reden waarom LED-verlichting milieuvriendelijker is. Warmte is een energieafvalproduct en omdat led-lampen niet te veel warmte afgeven, verspillen ze minder energie. Voor degenen die in kleine ruimtes wonen, zoals slaapzalen of appartementen met weinig ventilatie, draagt ​​LED-verlichting niet bij aan de warmte. Ook hoef je je minder zorgen te maken over het ontstaan ​​van vuur als je je lamp te dicht bij een stapel papier zet.

Creatieve verlichting

Het grootste nadeel van het gebruik van gloeilampen voor de feestdagen is dat gekleurde filters de lichtopbrengst juist verpesten. Wikkel een gloeilamp in groen plastic en de helderheid gaat ineens een paar inkepingen omlaag. LED-lampen kunnen daarentegen in verschillende kleuren worden vervaardigd en toch even helder zijn als gewoon wit licht. Als je dat LED-licht wat meer wilt aankleden, probeer dan eens te experimenteren met verschillende lampenkappen die de kleur van het licht accentueren of dempen.