Mijn huis zelf verkopen, en dat binnen een week!

Vaak als ik mensen spreek en hen vertel dat ik mijn huis zelf verkopen wilde, dan kijken ze me onmiddellijk een beetje bevreesd aan. Ik wil de mensen echter wakker schudden en ze wijzen op het feit dat het maar een bedenksel is dat er een makelaar tussen moet zitten. Tussen het kopen van een woning en het verkopen van een woning hoeft helemaal geen bemiddeling te zitten, je kunt je eigen woning gemakkelijk zelf aan de man of vrouw brengen, er is helemaal niets opmerkelijks aan je huis zelf verkopen. De ene partij heeft de vraag, de andere partij heeft het aanbod en je hebt echt geen makelaar nodig om die twee bij elkaar te brengen. Jij kunt met je aanbod gemakkelijk de aandacht genereren die het verdient, wees echt niet bang. Leun juist niet te veel op een makelaar, aangezien die heel andere belangen heeft dan jij. Ik ben zelf op een vastgoedpartij afgestapt die ik uitnodigde een bod uit te brengen op mijn huis. Dat bod beviel en aan de hand daarvan zijn we afspraken gaan maken, die we uiteindelijk vastlegden in een overeenkomst, getekend bij de notaris. Het voordeel van je huis zelf verkopen op deze manier: ik was binnen een week klaar!

verkocht-breed 1.1-Voorzijde

Mijn huis verkopen buiten de particuliere markt om

 

Het leek me eigenlijk dat mijn huis verkopen nog helemaal niet zo makkelijk zou zijn, maar wat is het mij enorm meegevallen. Feit is dat je gewoon moet weten hoe je het ook kunt doen. Een van die manieren is de methode die ik heb gebruikt en die is me enorm goed bevallen. Ik besloot namelijk tot mijn huis verkopen aan een vastgoedmaatschappij. In plaats van maar passief af te zitten wachten totdat een particuliere verkoper zich geïnteresseerd zou tonen besloot ik het heft in eigen hand te nemen en zelf op zoek te gaan naar partijen die iets voor mij zouden kunnen betekenen. Hooghuys bleek dat zeker te zijn. Direct de volgende dag nog na mijn verzoek stuurden zij een taxateur langs die een inschatting van het huis maakte, om de volgende dag terug te komen met een bod. De volgende dag al! Dat ging me echt enorm snel en daarom is het zeker een aanrader voor mensen die met haast van hun huis af moeten zien te komen, die zijn er in deze tijden namelijk genoeg. We hebben het zonder tussenkomst van een makelaar gedaan dus, puur op eigen initiatief, en we maakten het contract rond bij een notaris, ideaal dus!