Je kamer opknappen. Hoe doe je dat eigenlijk en hoe pak je dit aan? Ik ga zelf aan de slag met het pimpen van mijn kamer. Mijn kamer is overigens ook mijn werkplek. Dit moet natuurlijk wel leuk, sfeervol en prettig zijn om te werken en te slapen. Ik ben zelf een exotische chick die een uitdaging niet uit de weg gaat. Ik ben altijd opzoek naar iets nieuws en vind het daarom erg leuk om helemaal wild te gaan als het gaat om mijn interieur. Ik woon aan de gracht in Utrecht, lekker centraal. Ik ga op onderzoek uit om mijn kamer een opknapbeurt te geven.

Kamer strippen

Op dit moment staat mijn kamer vol met troep. Er ligt een heleboel rotzooi dat eigenlijk overbodig is. Telkens als mijn vrienden over de vloer komen, wordt er geroepen dat ik echt een keer moet opruimen. Vandaag is de dag. Ik heb mijn beste vriendin opgetrommeld om met mij alles weg te halen. Ik ga een hele nieuwe ruimte creëren, vandaar dat alles, maar dan ook alles weg moet.

Ideeën opdoen

Ik houd ervan om op veel websites inspiratie op te doen. Mijn eerste taak is om een leuk bankstel te vinden, daarna een grote boxspring en tot slot nog een bureau om aan te werken. Alles moet wel een beetje in dezelfde stijl zijn natuurlijk. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om leuke details aan mijn kamer toe te voegen, zoals hippe kamerplanten. Het gave van een plant vind ik dat het een vrolijke uitstraling heeft. Een slaapkamer plant biedt ook nog eens extra zuurstof. Een paar groene helden zullen mijn kamer voor een groot gedeelte pimpen. Mijn saaie werkplek/slaapplek wordt omgetoverd tot prettige, sfeervolle ruimte.

Door het raam

We zijn een poosje verder en alle nieuwe meubels zijn besteld en worden vandaag geleverd. Het lastige is, dat ik aan de gracht woon en het trappenhuis vrij smal is. Gelukkig is er voor alles een oplossing. Met een takelwagen worden de meubels door het raam bezorgd. Ideaal!

Het bed is zo groot, dat dit ook nog maar net door mijn raam zou passen. Gelukkig woon ik op de tweede verdieping en is er veel mogelijk. Mijn plantjes zijn ook al geleverd en ik ben er dol op! Ze zijn een echte eyecatcher. Ik heb zelfs kleine plantjes gekocht voor in de badkamer. Nu heb ik helemaal de ‘zen look-and-feel’. Het voelt prettig en fijn om mijn huis opgeknapt te hebben. Niet alleen fijn voor mijn concentratie tijdens het werken, maar ook voor de nachtrust. Een echte aanrader dus!