Natuurlijk of syntetische dekbedden? Dit zijn de voor- en nadelen

Een dekbed is te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Om te kijken welk materiaal dekbed het beste is voor jou is het belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten beddengoed. Het is erg belangrijk om te kiezen voor het juiste dekbed wat bij jouw wensen past, omdat een dekbed een belangrijke rol speelt voor onze nachtrust. Het voordeel van een natuurlijk dekbed is, dat deze gemaakt is van erg goede materialen en dus lang meegaat. Ook is dit dekbed te verkrijgen in iedere soort en maat. Afhankelijk van het soort dekbed is er een verschil in warmte. Let er dus goed op bij de aankoop van een natuurlijk dekbed welke het beste past bij jouw wensen. Het nadeel is dat sommige natuurlijke dekbedden lastig te wassen zijn, door het soort materiaal. Het voordeel van een synthetisch dekbed, is dat deze relatief goedkoop zijn en geschikt voor je zijn als je allergisch bent voor huisstofmijt. Het nadeel aan dit dekbed is, dat vocht minder goed wordt afgevoerd en dat dit dekbed minder warm is dan een natuurlijk dekbed.

Last van huisstofmijt

bij de aanschaf van een nieuw beddengoed is het belangrijk om te kijken of deze tegen huisstofmijt is, als je hiervoor allergisch bent. Het is natuurlijk erg vervelend als je een nieuw beddengoed aanschaft en er vervolgens achterkomt dat je hierdoor last krijgt van huisstofmijt. Om zeker te weten dat bijvoorbeeld de dekbedden tegen huisstofmijt vrij is, is het aan te raden om advies te vragen aan een specialist. Een dekbed ganzendons kan voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt een goed dekbed zijn. Dit dekbed is gemaakt van 100% katoen met een ganzendonzen vulling, waardoor dit dekbed anti-allergisch is. Huismijt dringt zich niet tot nauwelijks door in dit dekbed, doordat er gebruik is gemaakt van tijk. Tijk is het omhulsel van het dekbed. De tijk in een ganzendons dekbed is dus het katoen. Huismijt komt hier nauwelijks doorheen en de mijten voelen zich niet thuis in het vochtregulerende binnenklimaat.

Kies voor de juiste materialen en kwaliteit

Bij het uitkiezen van een nieuw bed en of beddengoed is het belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen en kwaliteit. Veel mensen zijn geneigd om eerst naar de prijs te kijken en vervolgens pas te kijken of bijvoorbeeld het bed goed ligt. De aankoop van een goed bed en of beddengoed is een investering in jezelf. Een goede nachtrust is erg belangrijk om overdag goed te kunnen presteren.