Ongewenste mensen in je huis

Dakdekker

Je hoopt het nooit mee te mogen maken maar het kan voorkomen dat inbrekers in je huis zijn geweest. Net wanneer je terugkomt van vakantie zie je dat je huis overhoop is gehaald en dat er schade is aangericht aan je huis. Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten ben je verzekerd tegen de meeste vormen van inbraakschade. Van een gestolen televisie tot een schilderij is die meegenomen. Je bent ook verzekerd tegen schade aan je spullen in je huis en schuur. Zelf schade aan een gemeenschappelijke ruimte. De sporen van inbraak moeten dan wel zichtbaar zijn. De dekking geldt ook alleen als wanneer iemand onrechtmatig je huis is binnen gegaan. Dus niet wanneer iemand door een openstaande deur of raam naar binnen is gekomen. Een inboedelverzekering op Overstappen is snel en makkelijk af te sluiten. Belangrijk is wel dat je dat aangifte doet bij de politie. 

Schade aan je huis

Als er veel schade aan je huis is aangericht omdat je deur of raam is geforceerd, dan ben je met een woonverzekering daarvoor verzekerd. Deze verzekering is verplicht wanneer je een hypotheek afsluit. Het is een combinatie van een inboedel-en opstalverzekering. Met een woonverzekering is het wel belangrijk om goed op te letten of een All risk of extra uitgebreid afsluit. Is er nog een aanvullende glasdekking en een buitenshuisdekking nodig? Vergelijk de verzekering goed want er kunnen veel prijsverschillen zijn tussen de verschillende verzekeraars. Het is ook goed om jaarlijks je verzekeringen te checken of de premie nog goed aansluit. 

Inbraak in je huis voorkomen

Doordat er nu meer mensen weer naar het werk mogen gaan en minder thuis werken zal het aantal inbraken gaan stijgen. Maar wat is de beste manier om je huis zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbrekers. Zorg ervoor dat je je buren te vriend houd. Ga je de deur uit, zorg dat het huis er bewoond uitziet. Beveilig de klepramen en achterdeur goed met bijvoorbeeld een politiekeurmerk. Net een tv of laptop gekocht? zet de kartonnen doos niet voor je op de stoep. Berg waardevolle spullen goed op. En zorg ervoor dat je het slot ook echt op slot draait. Als je huis goed preventief beveiligd is door bijvoorbeeld een alarm en goede sloten met een politiekeurmerk, wordt de kans op inbraak veel kleiner. Als je huis goed beveiligd is kan je bij sommige verzekeraars profiteren van een korting tot 15% op de premie van inboedelverzekering.