Op zoek naar kweekverlichting? Ga om deze redenen voor een LED kweeklamp

led kweeklamp

Wanneer je actief bent als kweker van planten en je verricht je activiteiten binnenshuis, dan is de verlichting die je aanbrengt in je kweekruimte van enorm belang. Het aantal uren per dag dat je je planten in het licht zet en de sterkte van dit licht hebben namelijk een grote invloed op de groei, bloei en uiteindelijke opbrengst van je planten. Welnu, als je op zoek bent naar een nieuwe kweeklamp voor in je kweekruimte, onthoud dan dat een LED kweeklamp tegenwoordig misschien wel de meest geschikte optie is. Lees in de volgende alinea’s waarom we dat zo stellen.

Laag energieverbruik

Veel mensen kiezen voor LED verlichting omdat dit type verlichting erg weinig energie verbruikt. De wat hogere aanschafprijs haal je er daarom gegarandeerd ruimschoots uit. Daarnaast is een laag energieverbruik uiteraard gunstig voor het milieu. Ook dat is een aspect waarvan je het belang tegenwoordig niet meer kunt negeren.

led kweeklamp

Lange levensduur

Een andere reden waarom LED verlichting gunstig is voor je portemonnee en het milieu is dat deze vorm van verlichting erg lang mee gaat. De levensduur van LED lampen is in feite langer dan van welke andere soort lamp dan ook.

Geen afgifte van warmte

Van een LED kweeklamp is bekend dat deze niet te veel warmte afgeeft. Eigenlijk lijkt dat logisch, want een lamp moet natuurlijk licht afgeven en geen warmte, maar als je even in herinnering haalt hoe dat werkt(e) met ouderwetsere vormen van verlichting, dan weet je dat het de moeite waard is om het niet afgeven van warmte door een LED kweeklamp hier te benoemen. Dit leidt er bovendien toe dat je een LED kweeklamp dichter op je planten kunt plaatsen dan een ander type kweeklamp.

Een compleet spectrum

Tenslotte biedt een LED kweeklamp het complete kleurenspectrum. Voor de kweek van planten is dat ideaal, want deze hebben in de groeifase andere verlichtingskleuren nodig dan in de bloeiperiode.