Purschuim: de voordelen

casco-bouw

Purschuim staat ook wel bekend als polyurethaanschuim en wordt heel veel gebruikt in de bouwsector. Al jarenlang wordt dit schuim gebruikt voor verschillende toepassingen, maar voornamelijk wordt het gebruikt als isolatiemateriaal. Isolatiemateriaal moet namelijk erg sterk zijn en ook echt een hoge kwaliteit hebben. Dit schuim is een isolerend materiaal dat perfect te gebruiken is voor het afdichten van gaten en kieren. Het kan prima gebruikt worden in kleine ruimtes en moet altijd aangebracht worden met een purpistool. Dit pistool is heel erg handig om te gebruiken wanneer je het schuim wilt aanbrengen.

Een purpistool zorgt ervoor dat je het schuim op de juiste manier kunt aanbrengen. Je kunt met het purpistool makkelijker kleine ruimtes bereiken en het purschuim aanbrengen. Hierbij is het wel van belang dat je een hoogwaardig pistool gebruikt. Deze gaan namelijk een stuk langer mee en zijn ook makkelijker in gebruik. Daarnaast moet het purpistool ook goed onderhouden worden, zodat het blijvend kan worden gebruikt voor het aanbrengen van purschuim. Wat zijn nu de andere voordelen van dit schuim? In dit artikel zetten we de voordelen onder elkaar, zodat je er alles over te weten komt.

Purschuim heeft sterke eigenschappen

Een belangrijk voordeel van purschuim is de uitstekende eigenschappen van het schuim. Het materiaal heeft namelijk een hoge R-waarde, wat weer betekent dat het een zeer hoge thermische isolatie biedt. Dit betekent dat het schuim ervoor kan zorgen dat warmte een stuk beter binnen blijft, dit is ideaal in de wintermaanden. Door het gebruik van dit schuim kan de huiseigenaar veel geld besparen op de energierekening. Daarnaast is het materiaal ook nog eens water- en luchtdicht.  Hierdoor ontstaat er minder tocht in het huis en wordt de luchtkwaliteit op verschillende manieren verbeterd.

Het kan eenvoudig worden geplaatst

Een ander voordeel van purschuim is dat het eenvoudig te installeren is. Het materiaal wordt namelijk in vloeibare vorm aangebracht en zet vervolgens uit om alle gaten op te vullen. Hierdoor is het ook mogelijk om onbereikbare plekken te isoleren, zoals in een spouwmuur en tussen vloeren en plafonds. Het is tevens ook een erg licht materiaal, wat betekent dat het makkelijk te hanteren is. Een bijkomend voordeel is dat purschuim ook nog eens brandvertragend is. Het zorgt ervoor dat branden worden vertraagd en dat ze zich ook niet kunnen verspreiden. Dit draagt bij aan een brandveilig huis en dat is natuurlijk wat iedereen wilt hebben.

Laat purschuim plaatsen

Het is dus een goed idee om purschuim als isolatiemateriaal te gebruiken in de vloeren, plafonds en muren. Toch is het verstandig om het schuim te laten plaatsen door een ervaren vakman. Het lijkt namelijk allemaal best eenvoudig, maar in de praktijk is er toch echt kennis en ervaring voor nodig. Een echte vakman weet als geen ander hoe dit werkt en kan dit ook op de juiste manier installeren. Zoek op het internet naar een specialist die hier eventueel mee kan helpen, zodat je ook zeker weet dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en dat het ook echt zijn werk doet.