PVC vloer: doen of laten?

Moet er een nieuwe vloer komen en kun je maar niet kiezen wat het gaat worden? Dat is niet zo verwonderlijk, want de keuzemogelijkheden zijn enorm. Van een trendy gietvloer tot een fluweelzacht tapijt, plus alles wat daar tussenin ligt. In dit artikel lees je over één type vloer in het bijzonder: de PVC vloer. Mocht je dit vloertype overwegen dan lees je hieronder meer over de voor- en nadelen van dit materiaal.

Wat maakt de PVC vloer aantrekkelijk?

Dit vloertype kent veel voordelen. Zo kies je met een PVC vloer voor een sterk product. Dankzij een beschermende toplaag kan zo’n vloer tot wel 25 jaar meegaan. Dat is een langere levensduur dan bijvoorbeeld vinyl, tapijt of laminaat. Verder kun je deze vloer heel goed combineren met vloerverwarming en dat is een aantrekkelijke combinatie. Een PVC vloer is daarnaast onderhoudsvriendelijk en waterbestendig. Prettig voor gezinswoningen met jonge kinderen of als je samenwoont met je dierenvrienden. Daarbij heeft een PVC vloer ook nog eens geluiddempende eigenschappen.

Nadelen

Deze vloer klinkt natuurlijk als een lot uit de loterij en het is zeker waar dat PVC vloeren ontzettend veel aantrekkelijke kenmerken hebben. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel. Zo moet je wel zorgen voor een gladde, egale ondervloer voordat je PVC gaat leggen. Dat betekent dat je dit type vloer niet zomaar even over je oude vloer heen legt. Ook is dit vloertype niet de meest goedkope variant op de markt. Met een PVC vloer ben je duurder dan uit dan wanneer je zou kiezen voor vinyl of laminaat. In de regel ben je juist wél weer voordeliger in vergelijking met een vloer van hout of steen. 

Ontzettend veel keuzemogelijkheden

Wegen de nadelen voor jou niet op tegen alle voordelen? Dan past een PVC vloer misschien wel perfect in jouw woning of je bedrijfsruimte. Het leuke is dat wanneer je kiest voor een vloer van dit materiaal, je nog steeds heel veel keuzemogelijkheden hebt op het gebied van design en uitstraling. Zo kun je PVC vloeren krijgen in heel diverse motieven. Dit maakt deze vloer breed inzetbaar. Waar kun je onder meer aan denken? Bijvoorbeeld aan een visgraat PVC vloer of de net zo populaire Hongaarse punt. Daarbij zijn er tal van andere houtlook opties in lichte en donkere tinten. Wil je graag de industriële kant op met je interieur? Denk dan eens aan een vloer in betonlook.