Redenen om voor een Glansmispel te kiezen

Photinia Fraseri Red Robin

Je kent vast wel de Glansmispel. Deze plant staat ook wel bekend als de Photinia Fraseri Red Robin. En dat komt doordat er rode bladeren in zitten. Deze plant is te gebruiken als haag, maar ook zeker als op zichzelf staand. Het is dus een veelzijdige plant, die enorm veel voordelen met zich meebrengt. Ben je benieuwd naar wat deze voordelen nog meer zijn? Lees dan vooral even verder.

Photinia Fraseri Red Robin

Daarom kies je voor een Glansmispel

Ben je jezelf aan het oriënteren op het planten van een Glansmispel? Dan sta je op het punt om een goede keuze te maken. Deze plant is namelijk niet alleen erg mooi in zowel een haag, als op zichzelf staand. Maar brengt ook nog eens talloze voordelen met zich mee. 

Het is ten eerste zo, dat deze haag het hele jaar groen is, en het hele jaar voor een dicht scherm zorgt. Zo geniet je het hele jaar van de mooie uitstraling, maar ook van de wind die het tegenhoudt. Deze plant geeft tevens witte bloemen, maar kan ook rode besjes geven. Dit zorgt er ook weer voor dat er meer leven in je tuin komt. Denk maar eens aan de vogels die deze besjes heerlijk vinden.

Photinia Fraseri Red Robin

Een ander voordeel, is dat de plant vrijwel overal kan groeien. Het kan tegen de zon en veel schaduw. Hoewel je het beste ervoor kunt kiezen om het in de zon te planten.