Redenen waarom je je radiator moet schoonmaken

Het is altijd beter om te voorkomen dan later de prijs te moeten betalen. Daarom is het handig om je radiator periodiek schoon te maken. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat je later veel betaald, omdat je radiator stuk is gegaan aan roest. Daarom lees je in dit artikel hoe belangrijk het is om je radiator schoon te maken en voor meer informatie kan je ook terecht bij de https://www.radiatorendiscounter.nl/.

Een stoffige radiator

Wanneer je kijkt naar interieurfoto’s op blogs en social media zie je geen stoffige radiatoren, maar waarom komt er dan zoveel stof op jouw radiator? Omdat radiatoren lucht verwarmen en hete lucht opstijgt komt de koude lucht op de plaats waar de warme lucht was, zo ontstaat er een luchtstroom en deze luchtstroom neemt alle stof mee die op de grond licht op de meubels en die al in de lucht zat.

Je radiator schoonmaken

Een kamer is gekoppeld aan een BTU-classificatie dit is de hoeveelheid warmte die voldoende is om de kamer te verwarmen. Wanneer deze classificatie verkeerd gaat begint je huis ongemakkelijk te voelen, omdat er veel vocht begint op te hopen in de kamer. Door de stof van de radiator verstopt je radiator waardoor teveel vocht zichzelf kan omzetten tot schimmel en dit een hardnekkig probleem wordt.

Een radiator spoelen om verborgen veiligheid te verwijderen

Zowel oude als nieuwe radiatoren moeten schoongemaakt worden, maar elke radiator is aangesloten op het centrale verwarmingssysteem, waardoor roest door het hele systeem loopt en ook door de radiatoren. Doordat de radiator niet wordt schoongemaakt krijgt uw huis koudere plekken, schimmelplekken met hogere verwarmingskosten als gevolg. Door het doorspoelen van de radiator kan dit probleem verholpen worden, samen met het schoonmaken van de buitenkant van de radiator.