Shampoo bar

Nieuwe shampoo nodig? Ga eens voor een shampoo bar

Het is zonder meer aan te raden om ongeveer eens in de paar dagen je haren te wassen. Je haren kunnen namelijk bij uitstek snel vuil en vettig worden. Laat je dat te lang op z’n beloop, dan maak je daarmee al snel een wat onhygiënische indruk. Je haren wassen doe je waarschijnlijk met behulp van een beetje shampoo. Hier zitten namelijk stoffen in die helpen je haren weer helemaal schoon te krijgen. Wanneer we het over shampoo hebben denken de meeste mensen waarschijnlijk al een plastic fles met shampoo. Dit is echter al sinds een tijdje niet meer de enige verschijningsvorm van shampoo. Je kunt dit immers inmiddels ook kopen in de vorm van een shampoo bar. In de volgende alinea lees je waarom je eigenlijk beter voor een shampoo kunt gaan dan voor een ouderwetse shampoofles.

De voordelen van een shampoo bar boven een conventionele shampoofles

In vergelijking met een plastic shampoofles heeft een shampoo bar de volgende pluspunten in huis:

  • Een shampoo bar bestaat doorgaans alleen maar uit natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat zo’n bar meestal beter, of minimaal even goed, is voor je hoofdhuid.
  • Een shampoo bar heeft een vaste verschijningsvorm. Dat maakt dat je een shampoo bar enorm vaak kunt gebruiken voordat ie op is. Reuze efficiënt dus!
  • Mede door het vorige aspect blijkt dat je voor een shampoo bar per wasbeurt minder betaalt dan bij shampoo uit een fles.
  • Een shampoo bar heeft in principe geen verpakking nodig. Een plastic verpakking is hoe dan ook overbodig. De bar is dus beter voor het milieu.
  • De meeste shampoo bars zijn op een diervriendelijke en milieubewuste manier tot stand gekomen. Zo zijn deze bars vegan en niet op dieren getest.