Soorten dekbed vulling

Er zijn allerlei soorten dekbedvullingen wat het soms wat lastig kan maken om de juiste te kiezen. Kiest u gewoon voor de donzen dekbed of gaat u uit uw comfortzone en probeert u een bamboe dekbed uit? Er is voor iedereen wat wils. Van mensen met een huismijt allergie tot mensen die een ventilerend dekbed willen. Maar welke soorten dekbedvulling zijn er nou eigenlijk?

Allergie of niet, alles is mogelijk

Allereerst het donzen dekbed. Dit dekbed is gevuld met dons in combinatie met eendenveertjes. Het dekbed is erg zacht en veerkrachtig. Het dekbed behoudt ook zo lang mogelijk zijn vorm vanwege het dusdanig verdelen van de vulling. Dan het katoenen dekbed. Katoenen dekbedden nemen veel vocht op en hebben een vochtregulerende werking. Ook kunnen katoenen dekbedden gemakkelijk gewassen worden. Daarnaast bestaan er synthetische dekbedden. Deze zijn voornamelijk voor mensen met een allergie voor stof of huismijt. De synthetische stof is erg dicht, waardoor het bijna onmogelijk is om stof of huismijt binnen te laten. Ook zijn de dekbedden in verschillende soorten warmteklassen. Als laatst is het bamboe dekbed. Dit dekbed is erg goed voor het milieu doordat bamboe gemakkelijk te verwerken is. Ook heeft het een dichte stof waardoor het een prettig dekbed is voor mensen met een allergie. Bamboe zorgt naast deze dingen ook voor goede ventilatie.

Een dekbed gemaakt van bamboe

Een bamboe dekbed of kussen heeft over het algemeen een ventilerende werking, waardoor het prettiger is om in de zomer te slapen. Synthetische stoffen zijn namelijk vaak erg warm, waardoor het niet altijd even prettig is om in de zomer te slapen. Daarbij zijn bamboe dekbedden en kussens ook veel duurzamer, omdat het verwerken van deze grassoort vaker wat duurzamer verloopt dan het verwerken van synthetische stoffen en katoen. Daarbij groeit bamboe ook erg snel, waardoor het goedkoper is om te produceren en minder schadelijk is voor de natuur om de plant te kappen.