Stenen schuren

Stenen schuur

Hoe natuursteen weer mooi krijgen?

Heeft u een natuursteen vloer in uw woning? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u daar trots op bent, maar vooral ook super zuinig. Als we het mis hebben, horen we het graag van u. En omdat u er zeer zuinig op bent, zijn vlekken of beschadigingen natuurlijk uw grootste nachtmerrie. Lees daarom dit blog hoe een natuursteen vloer weer mooi wordt door stenen schuren. Dat klinkt eenvoudig, maar stenen schuren van natuursteen is wel echt werk voor specialisten.

Beschadigingen voorkomen aan uw natuursteen

Voordat de stenen schuren überhaupt aan de orde komt, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk beschadigingen aan uw natuursteen vloer voorkomt. Dat is natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar moeilijker gedaan. Probeer daarom eigenlijk altijd te voorkomen dat familie- en gezinsleden in huis met zand onder hun schoenzolen over de vloer lopen. Zand onder schoenen heeft altijd een schurend effect, waardoor de glans van de natuursteen snel vermindert. Ook vocht op natuursteen kan een boosdoener zijn voor het ontstaan van vlekken op de stenen. Het regelmatig schoonmaken van uw natuursteen vloer op de juiste manier helpt u om de vloer te beschermen tegen te veel vocht en vuil. Mochten er onverhoopt toch grote beschadigingen of vlekken op de stenen komen, dan is groot vloeronderhoud de enige optie in de vorm van de stenen schuren.

Welke soorten stenen schuren?

Om de oneffenheden, beschadigingen en vlekken uit uw natuursteen te krijgen, kunt u terecht bij een specialist in natuursteen behandelen. Die kan diverse soorten stenen schuren voor u. Dan hebben we het over stenen als:
  • Marmer
  • Granito
  • Leisteen
  • Travertin
  • Kalksteen
  • Belgisch hardsteen
  • Chinees hardsteen

Hoe gaat natuur stenen schuren in zijn werk?

Zit uw natuurstenen vloer vol oneffenheden of vlekken? De natuursteen expert kan dan voor u de stenen schuren. Tijdens deze behandeling schuurt hij dan een gelijkmatige dunne toplaag weg. De nieuwe toplaag die daaronder ontstaat, is fonkelnieuw, onbeschadigd en heeft geen oneffenheden. Hiervoor worden uiteraard de beste schuurmachines gebruikt. Na behandeling is uw vloer dus weer als nieuw en kan die geïmpregneerd worden om nieuwe beschadigingen in de toekomst te voorkomen. Wilt u reageren op dit blog? Dan kan door ons een bericht te sturen via het contactformulier.