Stoere woning met industrieel interieur

Stoere elementen in huis

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur voor een bepaalde stijl in huis. Wil jij graag stoere elementen in jouw woning? Dan raden wij je aan om de industriële stijl te overwegen. In dit blog vertellen we hoe jij van jouw woning een stoere woning kan maken door industriële elementen toe te passen. Lees dit blog snel verder en kom erachter of de industriële stijl bij jou past!

Industriële stijl: een grote trend

De industriële stijl is jarenlang al een van de grootste trendy stijlen. En dit is niet vreemd, want de grote tafels, oude fabriekslampen, brede leren banken: het staat allemaal heel stoer en stijlvol! De industriële stijl hoeft er niet koud uit te zien. Met voldoende houtelementen zorg je dat je ook veel warme tinten in huis haalt.

Industriële stijl kenmerken

Ben je benieuwd waar je de industriële stijl aan kunt herkennen? De fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw vormen de inspiratie voor de industriële interieurs van nu. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in koele en neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs, beige en donkerbruin. Zwart, wit en grijs zorgen voor de koele ondertoon en de bruintinten brengen balans en warmte in huis. En hoe zien de meubels er dan uit? Denk hierbij aan metalen stellingkasten, betonnen accessoires, grote fabriekslampen, sierlijke gietijzeren kachel, robuust houten meubelen en natuurlijk een mooie leren bank.

Zowel stoere als warme elementen

Wat maakt de industriële woonstijl nu zo populair? Een van de grootste redenen voor de bekendheid is dat de stijl zeer breed toepasbaar is. Hoewel de stijl er zeer stoer uitziet, kun je er ook voor kiezen om veel warme elementen terug te laten komen. In tegenstelling tot een huis met veel wit, kan een woning met veel zwart, grijs en bruin er juist veel warmer uit zien. Wil je graag meer leuke artikelen lezen over interieur? Je vindt ze allemaal op deze leuke blog website!