Taxus planten stap 4: Bodemverbeteraar vermengen

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus Baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussen personen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om de planten in de webshop te bestellen en met een paar uur werk kan er een prachtige nieuwe haag aangeplant worden. TaxusTopper geeft zonder problemen garantie, maar met dit stappenplan kan het niet mis gaan met de nieuwe planten. In deze reeks van tips leggen we stat voor stap uit hoe een hovenier zijn planten bij u in de tuin zou planten.

In de vorige stap heeft u de bodemverbeteraar in de geul verspreid. Zoals de naam het zegt gaat dit substraat de bodem verbeteren. Hiervoor moet de bodemverbeteraar gemengd zijn met uw grond. Verspreid de bodemverbeteraar in de geul en meng deze met de grond onder in de geul. Het belangrijkste is dat de grond onder de wortels van de plant optimaal is voor taxus. Hier is namelijk de kans het grootst dat het te vochtig is. Een vuistregel is: hoe dieper in de grond des te natter het wordt.

De grond kan het best vermengd worden met een spade. Steek deze zo diep mogelijk in de grond en mix het goed met de bodemverbeteraar. Hoe dieper u het mengt des te beter. Doordat u het mengt ontstaan er kieren in de grond waardoor het water makkelijk infiltreert.

U kunt in onze instructievideo makkelijk zien hoe dit moet. Het is makkelijk, maar dit is misschien wel de belangrijkste stap voor het goed laten aangroeien van de nieuwe taxus.

Deze bodemverbeteraar hebben wij zelf samen laten stellen naar de wensen van onze Taxus Baccata. Uit onze tests blijkt dat deze samenstelling van natuurlijke grondstoffen de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De toegevoegde actieve wortelstimulator zorgt voor een extra goede beworteling en doorgroei van de plant. Het product levert een positieve bijdrage aan het organische stofgehalte van de grond, waardoor een beter vochtregulerend vermogen ontstaat: de grond blijft vochtig, maar zeker niet te nat. De organische deeltjes worden langzaam verteerd door de natuur en vormen nog vele jaren een voedingsbron uw taxus.

Bij TaxusTopper bent u gegarandeerd van een Taxus Baccata van topkwaliteit. Natuurlijk is dat dan ook de reden dat wij het aandurven om een aangroeigarantie van 3 maanden te geven, in het geval u onze planten in combinatie met de juiste hoeveelheid bodemverbeteraar afneemt en u onze taxus plantinstructie volgt. Hier kunt u Taxus voordelig bij TaxusTopper  kopen.