Tijd om het huis op te pimpen

Al een lange tijd zijn wij van plan om ons huis op te knappen. Onze garage is als eerste aan de beurt. Met een paar mankrachten hopen wij dit weekend al klaar te zijn in onze garage. Als volgt willen wij beginnen aan de keuken. In ons huis vind je een stoer beton look met industriële accenten. Ik neem jullie stap voor stap mee door ons proces van het repareren van onze vloeren en hopelijk vinden jullie hier een aantal tips uit. 

De garage

We beginnen rustig. Het is onze eerste keer met epoxy vloercoating. We hebben ook een resin art pakket aangeschaft. Met dit pakket kunnen wij coaten, lamineren, lijmen, plamuren en resin art gebruiken. Er zijn verschillende soorten maten, maar wij hebben gekozen voor 30 kilo omdat wij best een grote garage hebben en natuurlijk nog onze keuken willen doen. Wat is epoxy nou eigenlijk? Het is een twee componenten kunsthars die je voor veel dingen kunt gebruiken. Epoxy bestaat ook uit een harde component die je in de juiste verhouding moet mengen. De uitharding gebeurt doordat het mengsel warmte genereert. Deze warmte zorgt voor de uiteindelijke uitharding. Je kunt epoxy op verschillende manieren gebruiken. Zo in de garage om te coaten, verwerk de epoxy dan hetzelfde als dat je met verf zou doen, met een roller of een kwast. Ik zeg… aan de slag! De mannen gaan aan het werk en ik verzorg de lunch en de koffie.

Vloercoating aanbrengen op een betonvloer

Wat heb je nodig? Vloerprimer component A, vloerprimer component B, twee kwasten, mengbekers, een vloerwisser, een vachtroller en een spiraalmenger. Voor dat je de primer gaat aanbrengen is het belangrijk om de vloer eerst goed schoon te maken, zodat de vloer vrij is van los vuil. Heb je last van gaten of scheuren in je vloer? Repareer deze eerst. Vergeet ook geen overal te dragen en handschoenen om jezelf te beschermen.

Meng de componenten voor twee minuten lang. Nu is het tijd om te verdelen. Na het verdelen van de primer rol je dit na met de vachtroller. Na 24 uur uitharden is het tijd om de vloer een coating laag te geven. Voor deze stap gebruik je de vloercoating basis, pigmentpasta, epoxy verharder en materialen om het te verwerken.

Met dit onderzoek kon ik ook zelf aan de slag. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt, je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig. Nu de garage en de keuken er weer tiptop uit zien, is het tijd om het in te richten. Met zelf in elkaar gezette attributen knappen wij de twee ruimtes op. Ik zit eraan te denken om ook met giethars aan de slag te gaan nu ik zo'n goede ervaring met resin art heb gehad! Ik hoop dat je in ieder geval inspiratie hebt opgedaan door mijn verhaal!