Tips bij het kiezen van een bureau

Het juiste bureau kopen is net zo belangrijk als een goede stoel. Echter, vaak besteden we minder tijd aan het uitzoeken van een het juiste ergonomische bureau. Het wordt tijd dus dat dat verandert, want ook een goed bureau draagt bij aan een productieve thuiswerkdag. Maar ook is het van belang voor jouw fysieke gesteldheid: door het juiste bureau voorkom je dat je last krijgt van bijvoorbeeld je schouders of nek. Heb je nog moeite met het kiezen van een bureau of wil je wat meer informatie verkrijgen? Lees dan gauw verder!

Materiaalsoort

Ten eerste is het belangrijk om je budget vast te stellen. Wil je 100 euro uitgeven of veel meer? Dit beïnvloedt welk materiaal je kunt krijgen. Je kunt met een budget bijvoorbeeld geen duur hout kopen. Over het algemeen zijn bureaus van kunststof of hout het populairst en daarnaast ook vaker het goedkoopst. Hoe hoger het budget, hoe meer keuze je hebt en ook hoe hoger de kwaliteit van het bureau zal zijn. Let daarnaast ook op de afwerking: een melamine toplaag zorgt ervoor dat er minder krassen op het bureau komen. Hierdoor zal het er mooier uitblijven zien. Dit is natuurlijk wel weer duurder, maar hij gaat daardoor wel langer mee.

Model

Natuurlijk moet je ook nagaan wat voor model je wilt. Wil je een een hoekbureau, een zit sta bureau, een rond bureau? Er zijn allerlei keuzes. Een rechthoekig bureau is het populairst, maar daarnaast wel vrij basic en niet erg efficiënt qua werkruimte. Een hoekbureau biedt meer werkruimte, maar wordt wel vaak tegen een muur aangezet. Dit kan productiviteit-remmend zijn. Een zit sta bureau is tegenwoordig ook een populair model. Deze is goed verstelbaar, waardoor je er zowel ergonomisch achter kan werken maar ook staand je werkzaamheden kan verrichten. Dit is goed voor het lichaam.

Werktype

Het type werk dat je doet dien je ook in acht te nemen. Werk je alleen met een laptop? Dan volstaat een kleiner bureau vaak. Werk je daarnaast ook met veel papieren? Dan is het juist weer handiger om een groter bureau aan te schaffen. Werk je niet alleen in een ruimte maar zitten je met een collega vaak elkaars bureau? In dat geval is een swopper ook erg handig; hiermee kan je je gemakkelijk van tafel naar tafel verplaatsen.