Tips voor bij het aanschaffen van infrarood verwarming

woning verwarmen

Ben je van plan om voor je woning, kantoor of je bedrijfsvestiging een infrarood verwarming kopen te gaan? Dan kun je vast wel wat goede tips gebruiken om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod infrarood verwarmingssoorten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Maar wat houdt dat precies in: infrarood verwarming? Welke voordelen heeft infrarood verwarming te bieden en met welke tips moet je rekening houden als je infrarood verwarming kopen gaat?

Wat is dat precies: infrarood verwarming?

Infrarood verwarming wordt steeds vaker toegepast als alternatieve verwarmingsmethode voor woningen en bedrijven, naast de traditionele cv-ketel of de warmtepomp. De manier waarop infrarood verwarming warmte brengt, is vergelijkbaar met zonlicht. De stalen verwarmen hierbij niet de lucht, maar verwarmen personen en objecten die binnen het stralingsveld vallen op een directe manier. De voorwerpen, zoals meubels, die verwarm worden, geven uiteindelijk hun warmte weer af om de omringende lucht. Veel mensen denken dat infraroodverwarming gevaarlijk kan zijn. Maar dat is niet het geval. Deze methode van ruimtes opwarmen is volkomen veilig en risicoloos.

infrarood verwarming kopen

Voordelen van infrarood verwarming kopen

Een van de grootste plussen van infrarood verwarming, is dat de omgeving en niet de lucht opgewarmd wordt. Door deze manier van verwarmen wordt voorkomen dat er koudeval in je woning ontstaat of dat je te maken krijgt met vervelende tochtstromen.

Naast dit voordeel is infrarood verwarming aanschaffen erg aantrekkelijk omdat je hiermee elke ruimte snel, maar ook energiezuinig kunt opwarmen. Bij conventionele ruimteverwarming wordt de hele lucht opgewarmd, maar bij infrarood dus alleen de voorwerpen in een ruimte. Hierdoor kun je het verwarmingssysteem al snel twee tot drie graden lager zetten, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Uiteindelijk scheelt dat natuurlijk aanzienlijk op de energiekosten die je maakt!

Een paar adviezen om op te letten bij de aankoop van infrarood verwarming

Ten slotte nog een paar tips om op te letten als je een infraroodverwarming wilt gaan kopen. Bepaal voor jezelf goed hoeveel panelen je nodig hebt en waar je ze wilt gaan ophangen. Vergelijk ook meerdere aanbieders met elkaar en ga voor een betrouwbare speciaalzaak. De prijzen van infraroodpanelen kunnen namelijk nogal uiteen lopen. En, last but not least: het is ook slim om je goed te laten voorlichten door een adviseur van het betreffende bedrijf. Zij kunnen je vaak goede adviezen geven!