Tips voor een mooiere tuin

De tuin is de plek die veel mensen zien. Het is natuurlijk belangrijk om je tuin er goed uit te laten zien. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel ga ik je alles erover vertellen. Van het oppimpen van je schutting tot het planten van zomerse plantjes. Veel leesplezier! 

Schutting 

De schutting ziet er vaak heel eentonig en saai eruit. Hoezo zou je dit zo willen houden? Dit is heel zonde natuurlijk! Je kan bijvoorbeeld beginnen met een nieuw likje verf. Wat heel tof om te doen is om elke schutting plaat een andere kleur te geven. Zo krijg je een tof kleurrijk effect. Mensen zullen jaloers worden van het resultaat! 

Bloemetjes en bijtjes 

Onkruid is het vervelendste gedeelte van de tuin. Ik raad het aan om alle onkruid in je tuin weg te halen. Onkruid ziet er lelijk uit en het is ongezond voor de tuin. Het is een handig idee om een keertje naar de tuincentrum te gaan om inspiratie op te halen. Ik vind het persoonlijk hartstikke leuk om zoveel mogelijke verschillende kleuren planten en bloemen te hebben in de tuin. Het ziet er dan zo lekker kleurrijk en fris uit. 

Zonwering 

Als je in de tuin aan het zonnen bent is het natuurlijk ook verstandig om soms de schaduw op te zoeken. Met een zonwering kan je dit schaduw effect creëren. Sinds kort hebben wij thuis een knikarmscherm. We zijn er echt blij mee! Knikarmschemen kan je makkelijk zelf bedienen en jij bepaald tot hoever je hem uit wilt klappen. Wat verder ook heel fijn is dat je het in heel veel verschillende formaten en kleuren kan personaliseren. Vind je knikarmscherm maar niks? Dan is een rolluik, uitvalscherm of een hor wel iets voor jou! 

Heb jij ook nog leuke tips voor in de tuin? Laat het mij weten!