Tips voor het kopen van kleding.

Heel veel mannen krijgen hun broek niet goed omgezoomd, als ze dat überhaupt al doen, en het is echt zo’n eenvoudige stap. Het kost weinig tijd om dit te doen, maar het maakt je broek honderd keer beter en voorkomt dat ze aan de onderkant rafelig wordt, wat er vreselijk uitziet. Als je een broek vindt die past maar net iets te lang is, is dat altijd beter dan een broek die te kort is. Dit heeft te maken met dat je deze korter kunt laten maken. Zoek een lokale kleermaker. Hij of zij zal ze opmeten en spelden, en je kan je perfect-lengte broek in een paar dagen ophalen. Dit is meestal minder dan €10,- en zal je veel plezier opleveren op de lange termijn. Kleermakers zijn echter niet alleen voor het zomen van broeken of mouwen die te lang zijn, maar ook vooral jassen, moeten worden ingekort.

Kies kleuren die je leuk vindt

Stres niet over het feit of een kleur je wel of niet goed staat. De meeste kleuren staan goed bij iedereen, zolang de kleur zelf maar niet opvallend is. Voor het gemak van de matching, mocht je hier echt slecht in zijn, kies dan gewoon een paar kleuren en koop al uw items in die kleuren. Mensen die  kleurenblind zijn werken soms ook op deze manier. Door dezelfde soort kleuren te combineren, past het vaak al een stuk beter bij elkaar. Zeg nou eens eerlijk, wie wil er nu niet verschillende kleuren hebben in zijn garderoberek?

Draag nooit helemaal zwart

Het is geen afslanking. Het laat je er alleen maar uitzien alsof je geen andere kleren hebt. Als je een zwart shirt draagt, moet je geen zwarte broek dragen. Als je denkt dat je er zo beter uitziet, vergis jij je. Draag in feite nooit een bijpassende boven- en onderbroek. Hierdoor lijkt het net of alles een match moet zijn. De enige uitzondering is als je een pak of een smoking draagt, dan is het verstandig om je ondergoed in dezelfde kleur te nemen.