Verschillende doeleinden

.betonstaal.nl

Iedereen kent betonijzer wel voor het verstevigen van beton, rijd je langs een bouwerij dan kun je er niet omheen dat je het ijzer bijna overal tegenkomt. Funderingen, wanden en vloeren zijn uitgerust met ijzer om stevig gemaakt te worden. Je kunt het ijzer in verschillende uitvoeringen kopen, ook als mat om in een vloer te verwerken of als korf in de fundering. Het ijzer zorgt ervoor dat de bron ook trekkrachten op kan nemen, beton zelf kan alleen drukkrachten opnemen.

.betonstaal.nl

In de tuin

Niet alleen in de bouw maar ook in je tuin kun je gebruik maken van betonijzer, door een net te plaatsen van het ijzer is het mogelijk een mooie schutting te krijgen. Als er planten door het net groeien heb je een prachtige natuurlijke scheiding, wel is het aan te raden een gegalvaniseerd model te nemen om een geroest model afgeeft. Combineer het metselwerk van een schutting of het hout, met tussendoor een meter net van wapening en je hebt een decoratieve en originele afscheiding met de buren.

Ook voor meubels

Heel veel mensen hebben er nog nooit van gehoord, maar betonijzer is ook geschikt om meubels mee te maken. Je ziet het niet veel in de huiskamer omdat het materiaal vrij grof is. Een onderstel voor een bureau of als stoelpoten voor je stoelen, het is prima te combineren met andere materialen. In combinatie met bijvoorbeeld glas krijg je een leuke en mooie uitstraling, of maak van beton en hout een prachtige salontafel. Op de website van bouwstaal.nl kun je verschillende diameters staal kopen.