Verschillende stijlen voor jouw droomwoning

casco-bouw

Het bouwen van je eigen droomwoning is ongetwijfeld een droom van velen. Hoe mooi is het immers als je op een jouw gekozen plek kunt wonen in je geheel zelf ontworpen woning. Indien je na gaat denken over het laten bouwen van je droomwoning kom je er al snel achter dat er ontzettend veel opties zijn. De belangrijkste vraag is echter welk type woning je wilt laten realiseren. Houdt dan ook zeker rekening met de toekomst. Wil je een gezin starten, dan is een eengezinswoning wellicht een goede keus. Denk je al na over je oude dag, dan is het slim om te investeren in een seniorenwoning.

Je eigen eengezinswoning bouwen

Vaak vinden we op de begane grond een schitterende woonkamer en de keuken. Op de eerste verdieping vinden we vervolgens de slaapvertrekken en de badkamer. Sommige woningen zijn tevens uitgerust met een zolder of een kelder. Ook hier kunnen nog verschillende faciliteiten worden gerealiseerd. De mogelijkheden voor het laten bouwen van een eengezinswoning zijn eindeloos. Zo kun je er voor kiezen om een rijtjeshuis te laten bouwen maar kun je ook een geheel vrijstaande woning realiseren. Ook kun je kiezen voor het design. Zo kun je gaan voor een mooie jaren 30 look of juist een moderne woning.

Een seniorenwoning laten bouwen

Ben je al wat meer op leeftijd of wil je er al vroeg zeker van zijn dat je later in een fijne woning oud kunt worden? Dan is het slim om te investeren in een seniorenwoning. Een seniorenwoning noemen we ook wel een levensloopbestendige woning. Hier zijn de slaapvertrekken en de badkamer op de begane grond te vinden. Er is rekening gehouden met mogelijk toekomstige fysieke ongemakken. Ook kun je er voor kiezen om een mantelzorgwoning te laten bouwen. Een mantelzorgwoning is een woning die is gebouwd op hetzelfde terrein als je huis. Gezinnen die zorg dienen te dragen aan een ander kiezen ook vaak voor een levensloopbestendige woning.