Verschillende werkzaamheden voor op het dak

Er zijn verschillende plekken in uw woning te bedenken waar lekkages kunnen ontstaan. Een van die plekken is uw dak! Zeker tijdens een hevige storm in de herfst of winter kunnen er takken of kleine steentjes tegen uw dakbedekking slaan, met alle gevolgen van dien. In de dakbedekking kunnen scheurtjes of gaatjes ontstaan, waarlangs de neerslag bij uw woning naar binnen trekt. Om te voorkomen dat u met een blijvende waterschade komt te zitten, is het raadzaam om zo snel mogelijk de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan verschillende soorten dakwerk uitvoeren om verdere schade aan uw woning te voorkomen.

 

Het komt regelmatig voor dat loodgieters worden ingeschakeld voor het uitvoeren van werkzaamheden aan een dak of dakbedekking, zo vertelden een aantal loodgieters uit Purmerend ons. Deze loodgieters kunnen veel werkzaamheden op het dak van woningen zelf uitvoeren en schakelen in andere gevallen de hulp van een dakdekker in.

 

Onderhoud aan de dakbedekking uitvoeren

Voorkomen is vanzelfsprekend beter dan genezen, zeker op het gebied van lekkages! Loodgieters raden woningbezitters daarom aan, om zeker eens per jaar onderhoud aan hun dakbedekking uit te laten voeren. Bij het uitvoeren van onderhoud lopen loodgieters uw dakbedekking volledig na op beginnende slijtage of beschadigingen. Waar nodig zal een loodgieter direct voor een passende oplossing zorgen, zodat lekkages voorkomen kunnen worden. Des te sneller u bij een lekkage bent, des te kleiner is de kans op een blijvende waterschade aan het houtwerk van uw dak.

 

Advies over dakbedekking op uw dak

Naast de mogelijkheid om uw dakbedekking te laten onderhouden door een loodgieter, kan een loodgieter u ook van passend advies voorzien over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden. Denk aan de conventionele soorten dakbedekking, maar ook aan bijvoorbeeld een groen dak. Wat zijn de voordelen van een groen dak? Welke kosten brengt een groen dak met zich mee? Enzovoorts. Een loodgieter vertelt u hier graag meer over.