Vintage stoel kopen: tips

Super seat

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om modern met antiek te combineren. En dat is ook niet zo vreemd:  het geeft een kamer een fantastische uitstraling! Wil jij een vintage stoel kopen voor in je woonkamer of slaapkamer? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips!

Terras stoel


Bekijk de vintage stoel goed

Heb je een mooie vintage stoel gevonden? Dan is het slim om de stoel eerst eens goed te bekijken. Als het om een nieuwe vintage look stoel gaat in een normale winkel, zit het meestal wel goed. Gaat het echter om een vintage stoel in een tweedehands winkel? Dan doe je er goed aan om de stoel goed te controleren op beschadigingen en mankementen. Zijn de veren ook nog intact en zit de stoel lekker? Als er beschadigingen zijn, ben je hier in ieder geval van op de hoogte en kun je bepalen op je de stoel nog wel wilt.
Bepaal de kosten van een opknapbeurt

Heeft de stoel wat mankementen of beschadigingen en moet je hem laten opknappen? Dit kan wat kosten met zich meebrengen. Bedenk van tevoren wat de kosten hiervan zijn en tel dit op bij de prijs van de stoel. Nu heb je de complete prijs van de stoel en kun je bepalen of je het dit ook waard vindt. Kun je de stoel zelf opknappen? Dan ligt het natuurlijk iets anders. Bepaal dan of je stoel de prijs en jouw tijd waard vindt.

Vintage stoel


Echt vintage kopen? Vraag een kenner mee!

Als je een echte vintage stoel wilt kopen, zul je bij de aankoop moeten kijken of het meubel wel echt vintage is. Vaak is het een kunst op zich om dit te herkennen. Ben je zelf geen kenner van vintage meubelen? Dan kun je het beste een kenner mee vragen die de stoel voor je kan beoordelen.