Vloerisolatie

Vloerisolatie

Last van koude vloeren in huis? Los het op met vloerisolatie

Met name in huizen die al een aantal jaren gebouwd zijn merk je regelmatig dat de vloer behoorlijk koud aanvoelt. Vooral voor de vloer in de begane grond geldt dat. Die situatie mag dan tijdens erg warme dagen bij een hittegolf dan wel wat verlichting bieden, de rest van het jaar is het toch echt bepaald niet comfortabel. Met het laten aanbrengen van vloerisolatie zou je aan dit probleem echter in één klap een einde maken. De realisatie van vloerisolatie is sowieso een stap die je veel voordeel oplevert. In de volgende alinea lees je daar meer over.

De voordelen van correct aangebrachte vloerisolatie op een rijtje

Wanneer je ervoor kiest je woning van vloerisolatie te voorzien, dan heb je daar op de volgende manieren baat bij:

  • Je vloer voelt niet meer koud aan en ook die tocht die je laag over de vloer voelde zal verdwijnen.
  • Er zal geen sprake meer zijn van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte.
  • Je centrale verwarming hoeft minder hard te werken om het huis warm te houden. Dit zorgt voor een lagere energierekening. Normaal gesproken verdien je de gedane investering zelfs in een aantal jaren terug.
  • Het feit dat je minder hoeft te stoken is gunstig voor het milieu.
  • De waarde van je woning gaat dankzij vloerisolatie omhoog.

Hoe wordt vloerisolatie eigenlijk verwezenlijkt?

Vloerisolatie

Er zijn verschillende manieren om vloerisolatie te realiseren. Volgens velen bestaat de beste manier evenwel uit het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen het plafond in de kruipruimte. Zowel kou als optrekkend vocht trekken namelijk graag omhoog in deze kruipruimte. Door aldaar aan het plafond isolatiemateriaal aan te brengen wordt er dus een barrière gevormd. Hierbij is het wel belangrijk dat het isolatiemateriaal weinig of geen vocht absorbeert.