Voorbereiding op de wintermaanden

Als de winter eraan komt wil je er warmpjes bijzitten. Als het even kan wil je de energiekosten zo laag mogelijk houden dus kijk je naar mogelijkheden om warmte te creëren in je huis en om warmte zo lang mogelijk vast te houden. Een van de mogelijkheden om dat te bereiken is het hebben van een vloerkleed. Een vloerkleed geeft de volgende voordelen:

 

  • Je creëert meerdere ruimtes in je woonkamer. Door het hebben van een vloerkleed ontstaat er eenheid in je zitgedeelte en een ruimtelijker gevoel.
  • Een vloerkleed kan een bepaalde warmte uitstralen en geeft een bepaalde gezelligheid af.
  • Het dempt geluiden. En hoe dikker de vloerkleed, hoe meer geluid deze dempt. Handig als je onderburen hebt.
  • Vloerkleden isoleren warmte. De stilstaande lucht tussen de polen van het kleed zorgen ervoor dat de warmte daar wordt vastgehouden. Ideaal als je kinderen hebt die graag op de grond spelen.

Keuzes

Er is veel keus als het op het uitkiezen van een vloerkleed aankomt. Je moet rekening houden met de meubels die je hebt. Niet alles staat leuk of gezellig bij elkaar. Daarnaast kun je denken aan hoogpolig of laagpolig tapijt. Het verschil zit hem in de dikte. Wil je dat het laagpolige tapijt net zoveel warmte vasthoud als het hoogpolige, dan kun je er een onderkleed onder doen. Ook handig om slipgevaar te voorkomen.

Berber vloerkleden

Houdt je van oosterse sferen dan is het leuk om een Berber vloerkleed aan te schaffen. De naam Berber komt van bewoners die al voor de komst van de Arabieren in de zevende eeuw leefden in Noord-Afrika, met name in Marokko. De Berber vloerkleden komen daar dus ook vandaan. Dit zijn handgeknoopte tapijten van 100% wol en worden vanuit Marokko geïmporteerd. Ze zijn in vele soorten en kleuren te krijgen. Deze kleden brengen een gezellige en warme sfeer over in de kamer waar je ze wilt gebruiken maar natuurlijk met name in de woonkamer komen ze tot hun recht. Je kunt ze in de maat krijgen die jij graag wilt, ze kunnen namelijk op maat gesneden worden. Zorg ervoor dat je de juiste vorm, afmeting en kleur kiest die het beste bij de kamer past. De voordelen op een rij:

  • Handgemaakt
  • Zuiver wol
  • Duurzaam
  • Veel keus
  • Op maat verkrijgbaar

 

Met dit soort kleden haal je warmte in huis en door het traditionele ambachtswerk geeft de oosterse sfeer de kamer iets speciaals en knus.

Andere kleden die ook tof zijn die je kunt toevoegen aan interieur zijn o.a. Indische jute kleden, Egyptische kelims en de kantha quilt.

Een overzicht van alle mogelijke berber tapijten en (vloer) kleden kan men hier vinden. Ik zou willen aanraden om ze bij Ghalia Home Accessories aan te schaffen. Waarom? Ik heb nog nooit zo een geweldig aanbod gezien van unieke authentieke vloerkleden uit India, Marokko en andere exotische landen. De prijzen zijn zeer redelijk. Ghalia doet alles fair trade, dus je kunt hier met gerust hart shoppen. Verzending is kosteloos. Twee weken bedenktijd.

Nu je toch aan het kijken bent op de Ghalia site, koop er ook wat unieke authentieke oosterse lampen bij. Kleed + lamp is gewoon een gouden combinatie.