Waar moet je op letten bij het inrichten van de woonkamer?

Woonkamer

In de interieurwereld zijn er verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden. Hoe maak je je woning optisch groter? Hoe zorg je ervoor dat de woonkamer gezellig is? Lees hier meer over hotelkamerinrichting.

Kleur muur

Het is allereerst belangrijk dat je een kleur uitkiest die je mooi vindt. Als je je woonkamer gaat inrichten dan is het belangrijk dat je een goede kleur kiest voor je woonkamer. Als je de woning optisch groter wilt laten lijken, dan is het belangrijk om lichte kleurtinten te gebruiken voor de muur. Slim is om de muren in dezelfde lichte tint te schilderen en het plafond een nog lichtere tint te geven. Als je een horizontaal accent toevoegt aan de kamer, dan kun je de woonkamer een soort van diepte meegeven. Een streep op de muur, kan ervoor zorgen dat je de muur als het ware ‘breekt’, ook dit kan de kamer optisch groter laten lijken.

Vloer leggen

Ook met de vloer kun je heel veel kanten op. Je kunt kiezen voor laminaat, natuursteen, PVC, keramische tegels, tapijt, vinyl of hout. Het is belangrijk dat je een vloer uitzoekt die bij je past. Allereerst moet je een vloer echt mooi vinden, een vloer is namelijk een langetermijn aankoop. Daarnaast moet een vloer functioneel zijn. Daarbij moet je rekening houden met onderhoudsgemak, krasbestendigheid, prijs en levensduur.

Meubels

Daarna is het tijd om meubels te gaan uitzoeken. Meubilair moet goed zitten. Er is niets fijner dan na een lange werkdag neer te ploffen op de bank of in een lekker stoel. Zorg ervoor dat het meubilair goed past bij de muurkleur en de vloer. Zet genoeg meubels in de kamer voor het aantal mensen die bij je wonen. Het is niet fijn als er niet genoeg plek is.

Tierelantijntjes

Als de muur geschilderd is, de vloer gelegd is en de meubels staan, is het tijd om de woonkamer aan te kleden. Door middel van kussens, kleedjes en kaarsen kun je gezelligheid aanbrengen in de woonkamer. Maar echte gezelligheid komt natuurlijk voort uit de mensen die er dagelijks in leven.