Waarom een pvc vloer nemen?

pvc

Een pvc vloer brengt meerdere gemakken met zich mee. In deze blog vertellen 3 verschillende voordelen, waardoor je meer weet over de effectiviteit van dit materiaal.

Een lange levensduur

Je wilt natuurlijk een aankoop voor meerdere jaren in huis houden om langer te genieten. Dan ben je met een pvc vloer bij de juiste categorie. De experts noemen namelijk een levensduur van ruim 30 jaar voordat vervanging nodig is. Dit is handig voor jou, want door de jaren heen verander je van bijvoorbeeld interieur, maar deze beslissing is een blijvertje voor de toekomst. Vraag daarom naar documenten waarin de garantie is in vermeld.

pvc

Geluiddempend

Sommige mensen kunnen behoorlijk luid door het huis lopen. Daarnaast zijn er andere situaties waar het handig is om een meewerkende ondergrond te hebben, zoals een feestje, een groep drukke kinderen en het verplaatsen van spullen. De werking van dit soort vloeren vangt het geluid op in plaats van begeleiden naar een volgende ruimte. Hierdoor ervaren je buren minder last als er een drukke activiteit plaatsvindt en daardoor bouw je een betere band met ze op en kun je ze bovendien adviseren op het vloerengebied. Hiermee is er altijd een positieve sfeer rondom deze aanwinst.

Geschikt voor vloerverwarming

Soms dicteren de koudere maanden de temperatuur zo in je woning dat vloerverwarming geen overbodige luxe is. Daarnaast is een pvc vloer uitermate geschikt om samen te werken met een ondergrondse verwarming. Hierdoor let je minder op of de kwaliteit behouden blijft als de vloerverwarming aanstaat.

Eenvoudig te vervangen

Vaak als een beschadiging optreedt in een parket moet iedere laag eruit worden gehaald om een nieuwe variant erin te leggen. Dit hoeft daarentegen niet bij een kunststof optie omdat je snel het beschadigde deel eruit haalt en een vervanger installeert. Hierdoor voltooi jezelf de reparatiewerkzaamheden, want je zoekt snel op onder andere YouTube welke stappenplan daarvoor het beste is en start meteen.

Welk voordeel vind je het meest aantrekkelijkst?