Waarom je nooit genoeg van krijgt van parket

Waarom je nooit genoeg van krijgt van parket
PVC, laminaat, tegels, vloerbedekking, een gietvloer: er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties dat het lastig kiezen is wat nu de beste vloer is. Een vloer die altijd een goede keuze is, is parket. Parket is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar gaat ook een leven lang mee! In deze blog vertellen lees je alles over de voordelen van parket en waarom parket op de vloer een geweldige investering is voor jouw huis!

Lange levensduur

Traditioneel parket is een natuurlijke vloer van massief hout. Het is een duurzame vloer, met een warme uitstraling, die tegen een stootje kan. Parket is gemaakt van massief houten planken, die je meerdere keren kunt opschuren. Dit betekent dat je jouw parketvloer met het juiste onderhoud een levenlang meegaat. Dit maakt parket op de lange termijn ook een voordelige vloer.

Tijdloos

Een groot voordeel van parket is dat het tijdloos is. Dit betekent dat het nooit uit de mode raakt, ondanks dat je de rest van je interieur misschien wel verandert. Raak je er toch op uitgekeken? Dan kun je jouw parketvloer gemakkelijk een andere uitstraling geven met behulp van een olie of wax, zoals een greywash of een witte finish. Zo krijgt je vloer opnieuw een frisse uitstraling en is hij weer helemaal bij de tijd. Ook lakken is een mogelijkheid.

Later extra planken bijkopen kan altijd

Parket kun je altijd bijkopen. Erg handig wanneer je een uitbouw of een serre aan je huis laat maken. De extra planken die je nodig het kun je gewoon bijkopen. Door vervolgens de vloer in zijn geheel te laten opschuren en in de wax of de olie te zetten is voor het oog geen verschil zichtbaar met de oude vloer.

Van parket krijg je nooit genoeg

Parket is een prachtige en praktische vloer die je een leven lang meegaat. Het biedt vele voordelen, zoals de mogelijkheid om hem op te schuren, zodat hij weer als nieuw is. En je hebt de optie om hem met een wax of olie een andere uitstraling te geven. Kortom: een parketvloer is een investering die over tijd zeer voordelig uitpakt en waar je nooit op uitgekeken raakt. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan ook onze andere blogs over vloeren