Waarom kiezen voor kasten op maat?

Van kastje in de hal tot inloopkast in de slaapkamer en van buffetkast in de woonkamer tot keukenkastje: ieder huis bevat meerdere kasten. Veel mensen zien kasten als een noodzakelijk kwaad, je hebt een plek nodig waar je je eigendommen in kunt stallen en een kast is daarvoor de meest praktische oplossing. Bovendien kan het in sommige gevallen heel lastig zijn om de kast te vinden die qua formaat en kleur perfect aansluit bij het oppervlak en de kleur van je woning.    

Speciaal voor deze mensen is het mogelijk om een kast op maat te laten maken. Een op maat gemaakt kast kan je een hele hoop voordelen bieden. Welke dat zijn lees je hier:

Origineel en uniek

Wanneer je er voor kiest om een kast bij de Ikea te kopen weet je zeker dat je niet de enige met dat meubelstuk bent. Wil je dus uniek meubilair, kies dan voor bijvoorbeeld een zwevende kast op maat of een schuifdeurkast op maat. Omdat dit meubilair op maat is gemaakt weet je zeker dat er geen tweede van op de wereld is. 

Past altijd

Een groot nadeel van standaard kasten kopen is dat ze alleen in bepaalde afmetingen leverbaar zijn. Als je dan bijvoorbeeld een kastje zoekt voor een klein hoekje in de woonkamer heb je kans dat die leuke kast uit de winkel daar niet in past. Als je een kast op maat laat maken heb je geen last van dit probleem. Het enige wat je hoeft te doen is het doorgeven van de formaten en de maker van de kasten regelt dan dat de kast ook daadwerkelijk in het hoekje past. 

Je eigen kleur en stijl

Het kan soms een flinke zoektocht zijn om die kast te vinden die perfect aansluit bij de rest van het interieur. Zo kunnen de vorm en het formaat van de salontafel wel goed zijn, maar komt de kleur bijvoorbeeld niet overeen met de rest van de woonkamer, dan heb je alsnog niet je droomkast gevonden. Om dit probleem te tackelen kun je een kast op maat laten maken. Als je dat doet weet je namelijk zeker dat zowel afmeting als vorm en kleur past in en overeenkomt met je inrichting.  

De juiste indeling

Wanneer een inloopkast op maat gemaakt is voor je slaapkamer weet je zeker dat al je kleding er in past. Wanneer je een inloopkast koopt die niet op maat is gemaakt moet je het namelijk doen met de indeling van de fabrikant. Bij een inloop kast die op maat is gemaakt heb je dat probleem niet, want in dat geval mag je zelf de indeling van de kast kiezen. Zodoende heeft je kast, als je hem op maat laat maken, altijd dé perfecte indeling. 

Wil jij dus een kast die uniek is, die altijd past, die is vormgegeven in je eigen favoriete stijl en kleur en die altijd de juiste indeling heeft? Kies dan voor kasten op maat.