Wandlampen voor buiten

Wandlampen voor buiten

4 zaken om rekening mee te houden als je een wandlamp voor buiten wilt kopen

Tuinverlichting kan zorgen voor zowel meer sfeer als meer overzicht en veiligheid in en rond je tuin. Een groot deel van de tuinverlichting wordt gevormd door wandlampen. Als het gaat om wandlampen voor in je tuin, dan is het wel zaak dat je specifiek op zoek gaat naar wandlampen voor buiten. Los van het feit dat je natuurlijk op zoek gaat naar wandlampen die bij je in de smaak vallen zijn er nog zeker vier belangrijke zaken om rekening mee te houden voor en tijdens je aanschaf. Lees verder om daar meer over te weten.

Mate van waterdichtheid

Een wandlamp voor buiten moet uiteraard waterdicht zijn. Evenwel zijn er verschillende gradaties als het gaat om waterdichtheid. Zo zijn er buitenlampen die alleen bestand zijn tegen spatwater. Hiervan biedt de buitenkant dus niet genoeg bescherming tegen heftige regenbuien. Wil je die bescherming wel, dan zul je een lamp moeten kopen die beschermd is tegen waterstralen. Los daarvan zijn er ook buitenlampen die louter stofdicht zijn.

Wandlampen voor buiten

Met of zonder sensor

Als je een wandlamp voor buiten gaat kopen, dan zul je moeten beslissen of deze met een bewegingssensor moet worden uitgerust. Over het algemeen geldt dat je dit niet doet wanneer je je wandlamp als sfeerverlichting gebruikt en juist wel als je de wandlamp niet voortdurend ingeschakeld hoeft te hebben.

Sfeerverlichting of hoofdverlichting

Wanneer je een wandlamp voor in je tuin zoekt, dan is het goed vooraf al te bepalen of deze lamp de functie van hoofdverlichting of van sfeerverlichting moet vervullen. Hiermee hangt namelijk samen welke sterkte de lamp moet hebben.

Functionerend op netstroom of zonne-energie

Tenslotte kun je kiezen uit buitenlampen die functioneren op netstroom of op zonne-energie. Zonne-energie is uiteraard beter voor het milieu, maar lampen op netstroom zijn wellicht betrouwbaarder in hun prestaties.