Wanneer moet je langs de airco specialist gaan?

Het is altijd handig om één keer per jaar je airco te laten checken bij een auto airco specialist. Hier controleren de experts jou airco grondig na. Zo wordt er gekeken of er bijvoorbeeld een lage of een hoge druk van je systeem bij de uitstroomtemperatuur in het ventilatieroosters zit.  Hier gaat het  echt niet om het vervangen van het koudemiddel waarmee de lucht wordt gekoeld. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de staat van jou airco. Zo komen we er meteen achter of je een grotere airco servicebeurt nodig hebt, of dat er een ander onderdeel van de airco moet worden vervangen.

Wanneer de airco het maar beperkt doet of zelfs helemaal niet meer werkt, zou je de airco door een specialist moeten laten na checken. De kosten hiervoor zijn heel verschillend. Misschien is een vervanging van een klein onderdeel voldoende, maar het gebeurt natuurlijk ook dat bijvoorbeeld de gehele compressor moet worden vervangen.

Kan ik me onderhoud beter bij een autodealer of een autogarage doen?

Als je jou airco wilt laten controleren bij een auto airco specialist om de olie weer op peil te brengen, of als jou airco een reparatie nodig heeft, kun je hiervoor soms terecht bij jou gewone autodealer. Let hier wel op want werknemers bij een autogarage die hebben verstand van auto’s een airco is echt een apart vak. Dit kan je merken aan een van de oorzaken van aircocompressor uitval, namelijk slecht onderhoud. De auto in kwestie krijgt vaak wel een jaarlijkse servicebeurt, maar dit wordt niet gedaan door een airco-expert. De airco wordt dus niet  goed gecontroleerd en dit resulteert in een dure reparatie die  echt wel voorkomen had kunnen worden.