Wat is de beste vloerbedekking?

vloerbedekking

We kennen allemaal wel een type vloerbedekking waar we een aantal nadelen en voordelen van op kunnen noemen. De één is de ander niet en iedereen heeft zo zijn voorkeur. Maar wat vind je nu het mooist en wat past het beste in je huis? Je hoeft uiteraard niet in alle kamers in je huis dezelfde vloerbedekking te hebben.

Soorten vloeren

Er zijn vele soorten vloeren beschikbaar op de markt. Denk bijvoorbeeld aan tapijt, laminaat, tapijttegels, pvc vloeren en vinyl. Iedere vloersoort heeft weer zijn voor- en nadelen. Het is ook maar net wat voor uitstraling je wil en wat het biedt.

Het soort vloer dat je neemt is afhankelijk van je wensen en voorkeur. Wil je bijvoorbeeld een moderne uitstraling? Dan kies je vaak voor tapijttegels. Als je liever een vloer hebt die duurzaam is en geluid goed dempt, dan kies je voor een vloer van pvc. Als je liever niet te veel tijd kwijt wil zijn aan onderhoud, dan kies je voor laminaat.

Voordelen van de vloeren

Verschillende vloeren kunnen ook verschillende voordelen bieden. Voordelen van laminaat is dat het relatief goedkoop is en vrijwel onderhoudsvrij is. Ook is het leggen van laminaat niet heel moeilijk voor de doe-het-zelver. Laminaat is goed schoon te houden, omdat het oppervlakte glad is en met stofzuigen en dweilen zo gedaan is.

Het voordeel van tapijttegels is dat ze makkelijk te leggen zijn, decoratief zijn en van goede kwaliteit zijn. De tegels zijn makkelijk los te halen en te plaatsen, waardoor je een vuile tapijttegel makkelijk schoon kunt krijgen door hem eruit te halen en na het schoonmaken weer gemakkelijk terug kunt leggen.

Het voordeel van pvc vloeren is dat ze geluiddempend zijn en ideaal voor als je vloerverwarming wil. Daarnaast zijn ze duurzaam en kwalitatief erg goed.

Nadelen van de vloeren

Naast voordelen zijn er uiteraard ook van alles nadelen te noemen. Bij vloeren is dat niet anders. Het nadeel van laminaat is bijvoorbeeld dat beschadigingen goed te zien zijn en het koud is aan je voeten in de winter. Het nadeel van tapijt is dat huisdierharen moeilijk te verwijderen zijn en schoonmaken wat lastiger is dan laminaat. En het nadeel van tapijt is dat het niet ideaal is bij ieder huisdier.