Wat te doen met foto\’s?

Wat te doen met alle foto’s?

 

Staat jouw telefoon ook vol met honderden of zelfs duizenden foto’s? Dan ben je niet de enige. Het nemen van foto’s wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt, zeker ook doordat de camera’s van mobiele telefoons door de jaren heen steeds beter worden. Waar je vroeger heel zuinig omging met het aantal foto’s dat je maakte, hoeft dat inmiddels allang niet meer. Gelukkig maar, want het is hartstikke leuk om ze terug te kijken! Alleen.. hoe vaak doe je dit nu echt? Om meer plezier te halen uit jouw foto’s geven we je in dit artikel een aantal tips voor wat je ermee kunt doen.

 

Wanddecoratie

Veel mensen weten niet goed wat ze met hun wanden aan moeten en laten ze dus maar leeg. Zonde, want je zou deze ruimte goed kunnen gebruiken om door middel van wanddecoratie de sfeer in huis te verhogen. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is foto’s laten afdrukken en deze ophangen. Waarschijnlijk denk je nu meteen aan foto’s op canvas, maar er zijn veel meer opties. Zo kun je foto’s ook laten drukken op hout, aluminium of dibond. Kijk vooral even wat goed bij de rest van jouw interieur past.

 

Fotoboeken

Vroeger maakten mensen vaak van ieder levensjaar een heel fotoalbum, maar nu is dat bij de meeste mensen een beetje verwaterd. Jammer, want je haalt zelf toch veel plezier uit het terugkijken van deze beelden? Het maken van een fotoalbum is een goede manier om foto’s te bewaren en te sorteren. Je kunt later goed terugkijken op een bepaalde periode uit jullie leven. Bovendien is de kans veel kleiner dat je deze foto’s op de een of andere manier kwijt raakt, wat af en toe nog wel eens gebeurt met digitale opslag.

 

Een kalender maken

Je kunt foto’s ook heel goed verwerken in een kalender. Of het nu een verjaardagskalender of een week/maandagenda is, het is sowieso leuker dan een standaard versie. Het is leuk om op iedere bladzijde weer een nieuwe foto te zien, die je misschien alweer vergeten was. Kies bijvoorbeeld voor foto’s die passen bij de tijd van het jaar.

 

Kaarten

Helaas sturen niet zo veel mensen meer een kaart op naar anderen. Het voordeel hiervan is wel dat wanneer je dit wel doet, je extra opvalt en het waarschijnlijk nog meer gewaardeerd wordt. Je kunt natuurlijk denken aan kerstkaarten, maar je kunt ook gewoon een leuke kaart sturen om iemand een hart onder de riem te steken of om diegene ergens mee te feliciteren. Kies een leuke foto uit, bijvoorbeeld van jullie samen, en laat die op de kaart drukken.