Wat zijn Engelse stijlmeubelen?

Deze meubels herken je vaak aan de bruine kleur. Deze Engelse meubels zijn vaak een donkere kleur zoals bruin, hierdoor hebben ze vaak een antieke look. Dit meubilair wordt van hout gemaakt, dit zorgt voor de antieke look. Door de houtsoorten, de ambacht en de klassieke elementen in de meubels geven ze een romantische, traditionele en warme uitstraling aan je interieur. Om de Engelse stijlmeubelen er zo goed mogelijk uit te laten zien worden ze vaak met de hand gemaakt en afgewerkt, dit zorgt voor het beste resultaat.

Soorten Engelse stijlmeubelen

Je hebt veel verschillende soorten meubelstukken in deze stijl. Vooral meubels als kasten, eettafelstoelen, eettafels, salontafels en televisiemeubels komen veel voor. Dat komt, omdat deze meubelstukken gemakkelijk te maken zijn van hout. Een loungebank zal je niet snel terug zien, omdat dit meubelstuk niet van hout gemaakt wordt. Doordat de meubels allemaal van houtsoorten gemaakt zijn en de kleur bruin zijn, lijken ze best op elkaar. Maar toch zijn ze allemaal verschillend. De verschillen zitten hem dan vaak in de kleinere details, zoals hoe het meubelstuk afgewerkt is. Er kan bijvoorbeeld een ander patroon in zitten of het meubelstuk kan een andere vorm hebben.Engelse stijlmeubelen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van Engelse stijlmeubelen?

Als je Engelse stijlmeubelen aanschaft is het belangrijk dat je goed kijkt of het past bij de rest van je interieur. Let hierbij op de materiaalsoort, woonstijl en kleur. Als je de kleuren zwart en wit veel terug ziet in jouw woning en je een moderne woonstijl hebt, dan passen de Engelse stijlmeubelen nog niet goed bij de rest van je woning. Als je daarentegen veel bruine tinten in je huis hebt en van klassieke en traditionele tinten houdt, dan passen de Engelse stijlmeubelen juist heel goed bij jou en je interieur.