Wat zijn LED opbouwspots?

Als je een bepaalde ruimte wilt verlichten, heb je een aantal verschillende opties qua lichtbronnen. Waarin vroeger veel werd gekozen voor de duurzame spaarlampen of halogeen verlichting is dit tegenwoordig allemaal achterhaalt. LED lampen zijn de beste manier om iets te verlichten, daar is geen twijfel over. LED lampen zijn dermate energie efficiënt dat ze nauwelijks warm worden, dit houdt dus in dat er bijna geen energie verloren gaat in het systeem.

Binnen de LED lampen zijn er heel veel verschillende soorten, van enkele diodes tot volledige lampen. Hierin maken we verschil tussen normale lampen, losse spotlampen, inbouwspots, panelen en natuurlijk LED opbouwspots. LED opbouwspots zijn de gemakkelijkste optie op het gebied van zelf te installeren verlichting. Om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit krijg voor de laagste prijs haal je LED opbouwspots bij Euroledshop.nl.

Hoe zijn LED opbouwspots anders dan andere verlichting?

Als je wel eens zelf verlichting hebt geïnstalleerd, weet je dat hier veel werk bij komt kijken. Vooral inbouwspots komen met nogal veel werk. Je moet namelijk niet alleen gaten boren, maar ook een inkeping uitzagen waar de fitting in komt te zitten. In sommige gevallen is dit nodig vanwege de plaatsing van het licht, maar in veel gevallen kan het ook makkelijker. LED opbouwspots worden in zijn geheel over het oppervlakte geplaatst. Het enige wat nodig is is een manier om de stroomkabels weg te leiden. Dit kan zowel in de muur of het plafond, als er langsheen met afdek strips.

LED lampen zijn heel erg energie zuinig dit komt onder andere door het lage wattage waarop ze werken. Dit kunnen ze terwijl ze nog steeds veel licht kunne maken. Omdat het wattage wat lager ligt, ligt het voor de hand dat dit LED licht een transformator nodig heeft. Deze zet netstroom om in een geschikte hoeveelheid voor deze verlichting.

 

Wat zijn de voordelen van LED opbouwspots?

Het grote voordeel aan deze verlichting is dat het vele malen zuiniger is dan elk ander alternatief. In vergelijking met huidige systemen is het tot wel 80% beter. Dit scheelt niet alleen elektriciteit en dus geld, ook is het beter voor het milieu. Daarnaast zijn deze opbouwspots zeer gemakkelijk in gebruik. Eénmaal geïnstalleerd heb je er jaren geen omkijk meer naar. Er zijn zelfs opbouwspots verkrijgbaar die te activeren en dimbaar zijn op afstand met een bijbehorende afstandbediening, deze wordt gewoon bij de bestelling meegeleverd.