Wat zijn muurafdekkers?

Een muurafdekker kun je gebruiken om je muurtje af te maken. Er zijn muurafdekbanden voor een muurtje, maar ook voor een gemetselde paal heb je paalmutsen. De paalmutsen hebben dezelfde werking als muurafdekbanden, alleen dan voor palen. Deze muurafdekkers staan niet alleen mooi maar beschermen ook de bovenkant van een stenen muur of paaltje tegen de inslag van regen, sneeuw en hagel. Een speciale richel zorgt ervoor dat het water niet langs het metselwerk naar beneden kan lopen. Het muurtje of de paal met een muurafdekker zorgt er dus voor dat het veel langer mee gaat. Vocht, zouten en vervuiling zullen het metselwerk minder snel kunnen aantasten, wat de levensduur van het metselwerk verhoogd. 

Muurafdekkers kopen

Niet alleen zijn muurafdekkers erg efficiënt, ze zorgen ook voor een hele andere uitstraling van het paaltje of de muur. Op de website van Betongoed kun je de muurafdekkers in verschillende kleuren kopen. Zo heb je grijs, antraciet en zwart gecoat. Met deze verschillende kleuren is er altijd wel een muurafdekker die mooi bij de muur of paal past. De muurafdekkers zijn glad en strak afgewerkt zodat ze op elke type muur toepasbaar zijn. Ook worden bij Betongoed de muurafdekkers in verschillende soorten en maten geleverd. Alle muurafdekbanden zijn een meter lang maar de breedte is verschillend. Zo kun je meerdere muurafdekbanden combineren voor langere muurtjes. Ook paalmutsen kun je in verschillende maten vinden. Mocht de maat die jij zoekt er niet tussen zitten dan kun je ook altijd contact opnemen met Betongoed. Ze kunnen de mogelijkheid bieden voor maatwerk. 

Muurafdekkers plaatsen

Het plaatsen van muurafdekkers is redelijk eenvoudig. Zorg dat de bovenkant van de muur en de onderkant van de muurafdekker vochtig is zodat het beter hecht. Daarna plaats je op zowel de bovenkant van de muur en de onderkant van de muurafdekker wat metselmortel, speciale steenlijm of steenkit. Zo bevestig je de muurafdekker aan de paal of muur. Zorg dat alles recht staat. Ook met meerdere muurafdekkers naast elkaar is het verstandig om het met een waterpas te meten of alles goed recht staat. Hierna is het een kwestie van drogen. Nu is je muur of paal goed beschermt en heeft het een mooie look.