Mijn interieur advies en verbouwingen

Welke gaskachel in mijn keuken?

Een gashaard is een verwarmingsapparaat waarmee u een ruimte verwarmd met behulp van gas. In vergelijking met houtkachels zijn ze relatief makkelijk in gebruik en veiliger. Hiernaast geven gaskachels uw woonruimte wat extra sfeer en persoonlijkheid. Zoekt u een gaskachel die goed binnen uw woning past? Met de ruime keuze aan kachels op de markt vindt u heel makkelijk eentje dat de juiste uitstraling aan uw interieur geeft.

Gaskachels in soorten

De hedendaagse gaskachels worden verdeeld in de volgende twee varianten:

  • Gaskachels met een open verbranding. Hiervoor is er een schoorsteen nodig.
  • Gaskachels met een gesloten verbranding. Hiervoor heeft u geen schoorsteen nodig.

Van die twee varianten zijn er dan weer verschillende modellen op de markt, waaronder inbouw, vrijstaande, hangende en afvoerloze gaskachels.

Inbouw gaskachels worden geplaatst in een muur of met een schouw eromheen. Dit model is in verschillende formaten, dieptes en soorten verkrijgbaar.

Vrijstaande gaskachels worden, in tegenstelling tot de inbouw modellen, niet in een wand of schouw geïnstalleerd. Qua uiterlijk hebben ze veel weg van een houtkachel. Deze zie je dan ook vaker terug in landelijke keuken op maat.

Hangende gaskachels zijn ideaal voor kleinere kamers waarin men te weinig ruimte heeft voor de andere haardtypes.

Afvoerloze gaskachels zijn minder sterk dan de eerder genoemde gaskachels. Dit model is daarom ideaal voor kleinere ruimtes. Hij is relatief makkelijk te installeren omdat het geen afvoer nodig heeft. Het grote voordeel van dit model is dat er geen verbouwwerkzaamheden nodig zijn om het te installeren.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.