Welke voorwaarden voldoet een seniorenbed?

Als mensen een dagje ouder worden, willen ze liefst zo lang mogelijk zelfstandig in hun huis wonen. Helaas wordt deze groep mensen ook geconfronteerd met een aanzienlijke achteruitgang in mobiliteit en onafhankelijkheid. Onze nachtrust is belangrijk en een comfortabel seniorenbed is onbetwistbaar een goeie investering! Hoewel de term seniorenbed zich linkt aan de oudere bevolking, zien we ook de actieve, werkende bevolking investeren in een duurzaam en comfortabel bed.

Verstelbare bedden : gunstig voor gezondheid en welzijn

Een seniorenbed kan op verschillende hoogtes worden geïnstalleerd. De voordelen?

  • Het vergemakkelijkt het in en uitstappen
  • De lakens verversen of het bed opmaken is makkelijker
  • De thuisverpleging zal u dankbaar zijn met een verstelbaar bed voor dagdagelijkse verzorgingen.
  • Dweilen of stofzuigen verloopt praktischer

Een seniorenbed ziet er niet uit als een ziekenhuisbed, integendeel, er is oog voor duurzame en mooie materialen. Wie dit wenst kan bijhorende nachtkastjes bestellen en een hoofdbord dat past in het interieur.

Hierbij willen we ook meegeven dat onze bedden ook voor twee personen kunnen. Als twee enkele bedden kunnen ze aan elkaar gekoppeld worden , maar wel individueel bediend.

Het belang van een goeie matras

Een goede matras op een seniorenbed zorgt niet alleen voor een betere nachtrust, maar vooral voor mensen met gewrichtsklachten of rugpijn (en helaas is dit vaak het geval als we ouder worden) is een kwaliteitsmatras een echte noodzaak. Een matras op maat van je postuur , doet beter slapen en energieker opstaan. Een elektrische boxspring biedt hier vele voordelen. Die matrassen zijn sowieso hoger waardoor in en uitstappen makkelijk wordt. Neem daarom vrijblijvend een kijkje op onze website of vraag een catalogus aan. Wij hebben ervaren verkopers die u bijstaan met de nodige raad.