Wrappen van de keuken: kosten, voordelen en meer informatie

wrappen keuken kosten

Het is geen pretje om tegen een keuken aan te kijken waar je eigenlijk al lang niet meer van houdt. Het is jouw huis en je wil dat het er mooi uitziet, maar een keuken verbouwen doe je ook weer niet zomaar. Dat kost immers veel geld en tijd. Wrappen van de keuken is dan een goed alternatief. Ontdek hier meer over wrappen keuken kosten, voordelen en alle andere dingen die je moet weten.

wrappen keuken kosten

Wat is wrappen?

Wrappen is een nieuwe laag ergens overheen doen of iets inwikkelen. Iets dat je in een wrap stopt, wikkel je in. Dat kun je dus ook met keukens doen. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de term wrappen, maar het kan wel. Een keuken wrappen betekent in feite dat je de kastjes en eventueel het aanrecht een nieuw jasje geeft. Wrappen is een ideale manier om oude keukenkastjes nieuw leven in te blazen.

Waarom zou je wrappen?

Er zijn veel redenen om een keuken te wrappen. Allereerst is het een goede manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven maar dan voor minder geld. Een keuken volledig verbouwen is duur en het is dan ook niet iets dat je zomaar even tussendoor doet. Een keuken wrappen doe je wel snel, namelijk soms al in 1 of 2 dagen. Het is ook nog eens heel budgetvriendelijk. Je kunt wrappen omdat je de stijl van je keuken zat bent en graag andere kleuren wil gebruiken. Je kunt echter ook voor wrappen kiezen als keukenkastjes bijvoorbeeld krassen en deuken bevatten. Deze kun je mooi wegwerken door de keuken te wrappen.

Wat kost wrappen? 

De meeste gespecialiseerde bedrijven geven je geen vaste prijs voor het wrappen van een keuken. Gek is dat niet, want het hangt natuurlijk af van hoe groot de keuken is. Bovendien maakt het uit welke wrap je kiest. Er zijn wel honderden soorten om uit te kiezen.