Zelf professioneel objecten verven met Sikkens verf

sikkens verf

Je hebt vast weleens overwogen om die saaie deur, die niet zo fraaie muur of dat oude meubelstuk op te knappen met een likje verf. Groot gelijk! Je zult versteld staan van wat verf kan doen met oude spullen of objecten. Je zou natuurlijk ook langs een professional kunnen gaan die alles voor je doet, maar het is niet nodig. Met de goede kwaliteit van Sikkens verf wordt het allemaal erg makkelijk en ben je zelf de professional.

De juiste kleur kiezen

Het is niet altijd even makkelijk om meteen een goede kleur te vinden. Het moet immers bijpassend zijn en aan je wens voldoen. Doe inspiratie op door rond te neuzen in een (online) verfwinkel. Er zijn veel mogelijkheden met verf en je vindt dan ook vaak snel wat je wel en niet mooi vindt.

Voorbereiden

Voorbereiding is het halve werk. Zeker ook als het gaat om verven. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je wil verven en het gewenste resultaat, maar voor de meeste dingen die je wil verven is er een stappenplan die moet volgen. Neem bijvoorbeeld een deur. Voor een mooi resultaat begin je altijd met het schuren van de deur. Hiermee haal je oneffenheden weg en bovendien natuurlijk de oude lagen verf. Als alle oude verf eraf is, ga je ontvetten.

Verven

Zo is alles helemaal stofvrij en schoon genoeg om de grondlaag erop aan te brengen. Verf met een kwast of roller de gewenste of nodige hoeveelheid lagen erop en breng bijvoorbeeld een coating van het merk Rust-oleum aan ter bescherming van de lak. Voila, je deur of een ander object staat er weer helemaal fris en als nieuw bij. En dat helemaal zelf gedaan!