Zo bereid je jouw balkon het beste voor op dit najaar

De koude, donkere dagen zijn al aangebroken, wat betekent dat het najaar officieel is begonnen! De gure en wisselvallige weersomstandigheden (donkere regenbuien, scherpe winden en mistige uitzichten) kunnen nare effecten hebben op voor- en achtertuinen en balkonnetjes. Vaak zien deze plekken er grauwer uit in de koudere seizoenen, wat een depressieve effect kan hebben op mensen. Hoe kun je er toch voor zorgen dat jouw balkon er toch netjes en knus eruit ziet in deze donkere tijden? In dit blog geven we je een aantal tips om je balkon het beste voor te bereiden in de herfst (en voor de winter).

Voeg een aantal versieringen toe aan je balkon

Een goed en stevig balkon hekwerk is ontzettend belangrijk. Ook de uitstraling van een balkon hekwerk is erg belangrijk. Een balkonhekwerk dient er immers mooi en aantrekkelijk uit te zien. Ook kan een balkonhekwerk versierd worden voor dit najaar. Een simpele manier om jouw balkonnetje een beetje vrolijker te maken is door passende versieringen toe te voegen aan deze kleine ruimte. Hang bijvoorbeeld slingers op in een Halloween thema aan je hekwerk balkon of koop slingers gemaakt van nep herfstbladeren die je kunt ophangen. Het is misschien ook leuk om juist zelf versieringen te maken van herfstspulletjes! Denk bijvoorbeeld aan gedroogde herfstbladeren, kastanjes of andere nootsoorten die je zelf uit de natuur kan halen. Een leuke activiteit om te doen met je familie of vrienden en je hebt gelijk mooie versiering voor je balkon.

Andere voorbeelden van versieringen zijn plantenbakken met neppe figuurtjes, Halloween pompoenen die je op de grond kan plaatsen, gekleurde en comfortabele kussentjes om op je stoel of balkon neer te zetten en nog veel meer. Je kunt het zo gek maken als je het zelf wilt!

Voeg (nieuwe) (nep)planten toe aan je balkon

Naast wat versieringen op je balkon en aan je balkon hek, is het ook verstandig om alle planten die je al op je balkon had staan te verwijderen. Als je toch wat natuur op je balkon wil hebben, dan is het misschien een idee om zelf nep plant stukjes te maken. Dit kan je eigenlijk vergelijken met het maken van kerststukjes door zelf flora en fauna uit de natuur te drogen en mooi neer te zetten in een pot.