Zo houd je je huis goed warm

Houtkachel

Wat is er nou lekkerder een huis dat lekker warm is als je thuiskomt van werk? In deze blog worden verschillende tips gegeven om je huis goed warm te houden. Er zijn handige foefjes om ervoor te zorgen dat je huis goed op temperatuur blijft. 

Bewegen van meubels

Waarom zou je de meubels bewegen? Om de warmte los te schudden van de meubels? Nee, dat wordt gedaan om de warmte die blijft steken achter de bank vrij te laten. Warmte vrijlaten achter de bank? Ja, vaak zitten er radiatoren achter de bank. De lucht kan dan vrij circuleren. 

Houtkachel plaatsen

Er gaat toch niks boven een echte houtkachel? Je ruikt het verbrande hout als de kachel aanstaat. Dit geeft echt een authentiek gevoel. Geweldig met de feestdagen in de winter. Een houtkachel past goed bij een authentieke woning waar veel natuurlijke materialen in de inrichting zijn verwerkt. Op zoek naar een houtkachel? Bezoek de website van Helex

Gashaard plaatsen

Er zijn veel gashaarden die je op de wand kunt plaatsen. Een inbouw haard past perfect bij een moderne woninginrichting. Veel gashaarden worden geleverd met een dubbele gasbrander. Een gashaard produceert mooie, grote vlammen. Dit geeft een heel knus gevoel. 

Nieuwe boiler plaatsen

Als je boiler al meer dan 10 jaar oud is, dan is het tijd om de boiler te vervangen voor een nieuw model. Je kunt wel tot 410 euro besparen op je boiler. Als je een hoogrendementsketel plaatst dan verbruik je minder energie om de kamer warm te houden. 

Tank isoleren

Het is aan te raden om de warmwatertank goed te isoleren. Je kunt tot wel 180 euro besparen als je je warmwatertank beter isoleert. 

Huis tochtvrij maken

Het is mogelijk om je huis tochtvrij te maken. Hoe doe je dat? Door deuren, ramen en vloerspleten af te dichten met een zelfklevende rubberen afdichting. 

Gordijnen open en sluiten

Als je overdag de gordijnen opendoet, dan profiteer je maximaal mee van het zonlicht dat naar binnen valt. Als je ‘s avonds de gordijnen sluit dan zorg ervoor dat de warmte niet ontsnapt via de ramen. Gordijnen zijn een soort extra isolatie om je kamers warm te houden.