Zo kun je de plinten kopen die passen bij je kamer en je interieur

Wil jij plinten kopen, dan is het belangrijk dat je de juiste beslissingen maakt. De plint die je kiest oefent een grote invloed uit op het uiteindelijke resultaat en je wilt dat deze aansluit bij de stijl van jouw interieur. Of je nu een moderne-, landelijke- of traditionele inrichting hebt, er is een plint bij te vinden. En kies je verkeerd, dan heeft dat direct invloed op het uiterlijk van de kamer. Plinten kopen is dus niet gemakkelijk en er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Hier helpen we je te bepalen welke plinten het beste passen in jouw kamer.

Verschillende soorten plinten kopen

Allereerst is er het soort plint dat je kiest en deze kies je voornamelijk uit op de interieurstijl die jij binnen hebt toegepast. Het is maar net welk resultaat jij ermee wilt bereiken, maar de volgende opties zijn het meest voor de hand liggend.

●       Modern: is jouw woning modern ingericht, dan kun je minimalistische gladde plinten kopen of kiezen voor de iets versierde kraalplinten.

●       Landelijk: de waalplint is ideaal om te kiezen als je een landelijk interieur hebt, want deze is specifiek ontworpen voor Belgische woonstijlen.

●       Traditioneel: klassieke en traditionele interieurs hebben plinten met meer versiering nodig. Je kunt dan kiezen voor de luxe plint, de sierplint of de monumentenplint.

Tip: wil je je huidige plinten renoveren? Dan kun je jezelf veel sloopwerk besparen als je besluit renovatie plinten te kopen. Deze bevestig je over je huidige plinten heen waarna deze netjes en volledig zijn weggewerkt.

Welke afmetingen voor jouw kamer?

Nadat je het soort plinten om te kopen bepaald hebt, moet je nadenken over de afmetingen. De breedte moet over de opening tussen de vloer en de muur passen. Meet deze opening dus op en tel daar iets bij op zodat je vloer kan krimpen zonder dat er dan een lelijk gat verschijnt. De hoogte van de plinten is een persoonlijke keuze, maar er zijn wel factoren om rekening mee te houden.

●       De hoogte van het plafond: hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Een grote plint accentueert de compactheid van een kamer, dus als je een laag plafond hebt is het ook beter om lage plinten te kopen.

●       De afmetingen van de vloer: in kleine kamers met kleine vloeren komen lage plinten beter tot hun recht. Met hoge plinten zou de kamer juist kleiner aanvoelen. Voor grote kamers met een groot vloeroppervlak kun je heel goed hoge plinten kopen.

De kleur voor je plinten

Een laatste beslissing die je moet maken is de kleur van de plinten die je gaat kopen. Veel mensen kiezen tegenwoordig dezelfde kleur als de muur. Je creëert een mooi effect als je muur dan mat is afgewerkt en je plinten kopen glans. Het is ouderwets plinten te kopen in dezelfde kleur als je vloer. De leverancier kan de plinten gegrond aanleveren of al in de door jou gewenste kleur.