Stijlvolle wonen in Rotterdam dankzij infrarood verwarming

Stijlvolle wonen in Rotterdam dankzij infrarood verwarming
Je kent het wel, je maakt het perfecte moodboard voor je appartement in Rotterdam, maar in de praktijk valt het altijd tegen. De reden? De lelijke leidingen, radiatoren en convectorputten van de centrale verwarming, die om één of andere reden altijd geplaatst zijn op plekken die of vol in het zicht zitten of waar ze een obstakel vormen voor de rest van je interieur. Voor iedereen die zich hieraan stoort, kiest voor infrarood verwarming in Rotterdam. In dit blog gaan we nader in op deze slimme vinding.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is volledig elektrisch en heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Hierdoor heb je geen last hebt van lelijke en onpraktische leidingen of radiatoren. Het enige dat je nodig hebt, is een wandcontactdoos, waar je het infraroodpaneel op kunt aansluiten. Er zijn vele verschillende infraroodpanelen beschikbaar, waaronder stijlvolle modellen die een aanwinst zijn voor elk interieur en zelfs speciale modellen voor in de badkamer, met ophangbeugels voor handdoeken.

Stralingswarmte is erg comfortabel

Infraroodstraling is vergelijkbaar met zonnestralen en verwarmt de objecten in de ruimte direct. Dit betekent dat er geen luchtstromingen zijn zoals bij heteluchtverwarming, waardoor er geen stofdeeltjes of allergenen in de lucht hangen. Bovendien verwarmt infrarood verwarming niet de lucht, maar de objecten in de ruimte, zoals de muren, vloeren en meubels. Hierdoor blijft de warmte langer hangen en bespaar je op je energierekening.

Financieel voordeel

Zoals gezegd zijn infrarood panelen 100% elektrisch. Hierdoor kun je wanneer je ook in het bezit bent van zonnepanelen voordelig je huis verwarmen. Dat maakt infrarood verwarming extra voordelig.

Volledige controle over je interieur

Infrarood verwarming is perfect voor huiseigenaren in Rotterdam die op zoek zijn naar een comfortabele, gezonde en duurzame manier van verwarmen. En die geen lelijke obstakels in de vorm van convectorputten, leidingen en radiatoren in hun huis willen hebben. Zo heb je de volledige controle over zowel jouw inrichting als het binnenklimaat. Meer weten over infraroodpanelen? Lees dan ook onze aanschaftips voor infraroodverwarming