Waarom een tuinhuis van douglashout zo populair is

Waarom een tuinhuis van douglashout zo populair is

5 voordelen van een douglas tuinhuis

Steeds meer mensen plaatsen een tuinhuis in de tuin. En vaak valt de keuze op een tuinhuis van douglashout. Deze houtsoort heeft een warme uitstraling, is relatief goedkoop en ook ontzettend duurzaam. Met andere woorden: ideaal voor de bouw van een tuinhuis. In dit blogartikel gaan we verder in op de populariteit van douglashout voor tuinhuizen.

1. Hout uit duurzaam beheerde bossen

Douglashout is een soort naaldhout, afkomstig uit Noord-Europa, en staat bekend als een duurzame houtsoort. De bossen waar het douglashout wordt geoogst, worden namelijk duurzaam beheerd. En dat is iets waar we steeds meer belang aan hechten.

2. Relatief goedkoop

De douglasspar is een sterke boom die heel snel groeit. Dat maakt het een relatief goedkope houtsoort. Ook qua vervoer scheelt het omdat het hout niet van de andere kant van de wereld hoeft te komen. Dat maakt een douglas tuinhuis extra voordelig!

3. Lange levensduur

Zelfs onbehandeld douglashout gaat wel 10 tot 15 jaar mee. Dit is te danken aan het feit dat het een hoge dichtheid heeft en goed bestand is tegen rot en insecten. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor het bouwen van een tuinhuis. Door het hout ook nog eens in de beits te zetten, is het hout extra goed beschermd en gaat het nog langer mee.

4. Makkelijk te bewerken

Een ander groot voordeel van douglashout is dat het zich gemakkelijk laat bewerken. Het hout is vrij zacht, waardoor het gemakkelijk te zagen en te schuren is. Dit maakt het ideaal voor doe-het-zelfprojecten en kant-en-klare tuinhuizen.

5. Staat mooi bij elke bouwstijl

Wanneer je eenmaal een douglashouten tuinhuis hebt, zul je merken dat het warme en natuurlijke uiterlijk van het hout prachtig past bij elke omgeving en bouwstijl. Of je nu een modern huis hebt of juist een klassieke woning, een douglashouten tuinhuis zal altijd een mooie toevoeging zijn.

Douglashout uitstekende keuze voor een tuinhuis

Al met al is het niet moeilijk te begrijpen waarom douglashout zo’n populaire keuze is geworden voor de bouw van tuinhuizen. Het is duurzaam, voordelig geprijsd, eenvoudig te bewerken en heeft een warme uitstraling, die perfect past bij je huis en tuin. Als je graag een prachtig tuinhuis wilt waar je lang van kunt genieten, dan is douglashout een uitstekende keuze. Lees ook onze andere tips voor een mooiere tuin